ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Έρχονται νέες αρβύλες και εξοπλισμός μάχης στον Στρατό

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ !
Αφού θα είναι γκρίζα ή κάτι τέτοιο, πώς θα τα βάφουν για να γυαλίζουν ? Πάει και αυτό ?
Βέβαια, θα χρειασθεί και ειδικό μάθημα για τα κορδόνια, πώς θα τα περνούν, αφού αρκετοί κουβαλούν ‘’καμπάνες’’ επειδή τα περνούσαν σωστά, δηλαδή σταυρωτά.
Άσε, μεγάλο γέλιο η υπόθεση
    Το θέμα αρβύλες που ανέδειξε του Onalert, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και συζήτηση ,αλλά πάνω απ΄ όλα αποκάλυψε και τα σχέδια του ΓΕΣ που είναι μάλλον ευχάριστα για στρατιωτικούς μόνιμους και στρατεύσιμους.
    Μετά από τον θόρυβο και τις αντιπαραθέσεις για τις αρβύλες που επιλέγει να φορά ο Α/ΓΕΣ , ανώτερες πηγές του εξήγησαν στο Onalert, ότι πολύ σύντομα όλο το προσωπικό θα προμηθευτεί νέες αρβύλες, όχι για “ομορφιά” αλλά για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφόρηση που δόθηκε στο Onalert:
    Στα πλαίσια βελτίωσης του εξοπλισμού μάχης και των ατομικών  υλικών του μαχητή έχουν δοθεί οδηγίες εδώ και ένα μήνα στη ΔΥΠ για την κατασκευή νέας στολής μάχης - ασκήσεων , αρβυλών και λοιπών υλικών.
    Τα  άρβυλα τα οποία έφερε ο  Α/ΓΕΣ θα χρησιμοποιηθούν ως δείγμα για την  κατασκευή αντίστοιχων αρβυλών ελληνικής παραγωγής για το σύνολο του  προσωπικού του ελληνικού στρατού και τα οποία θα ταιριάζουν καλύτερα  στις κλιματολογικες συνθήκες της χώρας μας ( 8 μήνες ηλιοφάνειας), ενώ συγχρόνως θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση , υγιεινή και καλύτερη ανατομία  για τη μετακίνηση των στρατιωτών στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
    Τονίζεται οτι το μαύρο χρώμα απορροφά τον ήλιο, αυξάνει τη θερμότητα και δημιουργεί υπεραιμία στα πόδια του στρατιωτικού προσωπικού, ιδίως κατά τις μετακινήσεις - πορείες και για το λόγο αυτό, θα αντικατασταθεί με χρώμα που θα αντανακλά τον ήλιο, (γκρί ή αμμώδες), καλύπτοντας με καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις του σύγχρονου μαχητή.
    Έχει εκτιμηθεί επίσης ότι θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμιση χρημάτων δεδομένου ότι 1 σημερινό ζευγάρι άρβυλου κοστίζει 73 ευρώ, ενώ αυτό του νέου τύπου θα κοστίζει περίπου 45 ευρώ (απαιτούνται 50.000 ζευγάρια το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των σπουδαστών των Σχολών και στελεχών). Επιπλέον, εξοικονομούνται 60.000 ευρώ το χρόνο από βούρτσες και κάμελ βαφής.
    Η διαδικασία για την παραγωγή του δείγματος από το 700 ΣΕ έχει ξεκινήσει με σκοπό να παρουσιαστεί σε 1 μήνα περίπου ενώ η παραγωγή του σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το φθινόπωρο και εφόσον έχει ακολουθηθεί  η προβλεπόμενη διαδικασία που περιλαμβάνει την σύνταξη των προδιαγραφών,τη δημόσια διαβούλευση και την παραγωγή με ταυτόχρονη  ανάλωση - χρήση των αποθεμάτων που υπάρχουν στον ΕΣ.