ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μαθητές κάνουν 1 ώρα μάθημα σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης - Δεν υπάρχουν καθηγητές ούτε για μαθήματα κατεύθυνσης



    Τραγική είναι η κατάσταση σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης, με ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και σε κύρια μαθήματα για τα παιδιά του σχολείου που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες.
     Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο Λύκειο της Νέας Μεσηβρίας Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές να κάνουν ακόμα και μόνο μια ώρα μάθημα την ημέρα και το περισσότερο να φτάνουν τις τέσσερις ώρες διδασκαλίας.
    Ο λόγος είναι η τεράστια έλλειψη καθηγητών, που έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά της Γ΄Λυκείου, να μην διδάσκονται μαθήματα που θα αναγκαστούν να δώσουν εξετάσεις στις Πανελλήνιες. «Δεν υπάρχουν καθηγητές για Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική αλλά και για άλλα ίσως δευτερεύοντα μαθήματα. Ενώ, Μαθηματικά φέτος έκαναν μόνο για ένα μήνα οι μαθητές, καθώς ο καθηγητής έφυγε με άδεια πατρότητας και ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί» δηλώνει στο Seleo η Θωμαή Ραφτοπούλου, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
    Το 2ο ΓΕΛ Άγιου Αθανασίου, όπως είναι περασμένο στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένα μικρό σχολείο, με 85 μαθητές. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, αλλά συνήθως λύνονταν γρήγορα τα θέματα που είχαν. «Φέτος, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είναι μέσα Οκτωβρίου και τα παιδιά της Γ΄Λυκείου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μια ώρα μάθημα και αυτό ήταν Γυμναστική και πολλά παιδιά δεν πήγαν σχολείο» αναφέρει η κυρία Ραφτοπούλου
    Όπως ενημερωθήκαμε, οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, για να ανταπεξέλθουν στις Πανελλαδικές, πηγαίνουν φροντιστήριο αναγκαστικά από την Β΄Λυκείου
    «Επισκεφτήκαμε την Β'βάθμια διεύθυνση στην Δυτική Θεσσαλονίκη για να τους ενημερώσουμε για το θέμα. Μας απάντησαν ότι πρόκειται για ζήτημα του Υπουργείου Παιδείας και ότι άμεσα θα μας έχουν μια απάντηση. Θα περιμένουμε την απάντηση τους και θα κινηθούμε αναλόγως. Υποσχέθηκαν πως θα προσπαθήσουν καλύψουν τα κενά...» δήλωσε στο Seleo η Θωμαή Ραφτοπούλου, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.