ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Νέες «φουρτούνες» για τον Ακη Τσοχατζόπουλο - Μπορεί να ξαναμπεί φυλακή



http://www.iefimerida.gr/
    Ενώπιος ενωπίω με τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη του, στην γνωστή υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.
    Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει ήδη στην πλάτη του μία ποινή κάθειρξης 20 ετών, την οποία θα επιχειρήσει να μειώσει με την απόσπαση ενός ελαφρυντικού.
    Εάν και στο παρελθόν, ένα άλλο δικαστήριο- για την υπόθεση του πόθεν έσχες- τού είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, εντούτοις δεν θεωρείται βέβαιο ότι οι δικαστές του παρόντος δικαστηρίου θα το αναγνωρίσουν, με την ποινή του Άκη Τσοχατζόπουλου να "κινδυνεύει" να παραμείνει ψηλά, δηλαδή στα 20 χρόνια, με το συνεπακόλουθο της επιστροφής του στη φυλακή.
    Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός, μπορεί να υποβάλλει αίτηση για υφ'όρων απόλυση με βάση τις τελευταίες διάταξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά για να το πετύχει, η ποινή του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 χρόνια. Με δεδομένο ότι η πρωτόδικη ποινή του άγγιξε τα 20 χρόνια κάθειρξη, φαντάζει αβέβαιη μία χαμηλότερη ποινή, παρά μόνο εάν του δοθεί κάποιο ελαφρυντικό, το οποίο θα ρίξει το πλαίσιο της ποινής του από τα 2 μέχρι τα 12 χρόνια. Και με αυτό το ενδεχόμενο όμως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει 5 πραγματικά χρόνια φυλάκισης και άλλα τόσα πλασματικά. Του υπολείπονται δύο, τα οποία, στο δυσμενές γιαυτόν σενάριο, θα πρέπει να τα εκτίσει μένοντας στη φυλακή.
    Ούτως ή αλλιώς όμως, ο κατηγορούμενος θα περάσει κάποιες ημέρες "κρατούμενος", μεταξύ του διαστήματος που θα μεσολαβήσει από την έκδοση της απόφασης επί της ενοχής μέχρι την απαγγελία της ποινής του.
    Οπως όλα δείχνουν, τα βάσανα για τον πρώην υπουργό δεν έχουν τέλος.