Το παγωτό «Κασσάνδρα» είναι ένα τοπικό προϊόν που χαρακτηρίζει την
περιοχή και δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην τουριστική προβολή της
Έναν «νόστιμο»
τρόπο βρήκε ο δήμος Κασσάνδρας για να λέει ο επισκέπτης φεύγοντας «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»: το παγωτό Κασσάνδρα. Όπως ανέφερε
μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
“ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού
του δήμου Κασσάνδρας, ήταν μία σκέψη πάνω στην οποία εργάστηκαν όλοι οι
εμπλεκόμενοι φορείς τον τελευταίο χρόνο, με στόχο να δημιουργήσουν ένα τοπικό
προϊόν που να χαρακτηρίζει την περιοχή και να συμβάλει στην τουριστική προβολή
της.
«Έχουμε φυσικά το λάδι, την ελιά και το μέλι αλλά
θέλαμε κάτι πιο ευρηματικό και σύγχρονο, το οποίο και πάλι βασίζεται σε τοπικό
προϊόν», αναφέρει η Μαρία Παπαδημητρίου. «Δημιουργήσαμε λοιπόν το
παγωτό Κασσάνδρα το οποίο περιέχει αγουρέλαιο Π.Ο.Π . Χαλκιδικής
αντικαθιστώντας με αυτό την κρέμα γάλακτος», σημειώνει η κ. Παπαδημητρίου
και εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο το παγωτό είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες
θερμίδες.
«Συνεργαστήκαμε με μια πολύ γνωστή παγωτοβιομηχανία
της χώρας και έγιναν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί μέχρι να καταλήξουμε.
Βγαίνει σε δύο γεύσεις κρέμα και σοκολάτα ενώ στο τέλος σου αφήνει μια απαλή
εσάνς λαδιού καθόλου όμως ενοχλητική ή λιπαρή», συμπληρώνει η κ.Παπαδημητρίου.
Το παγωτό θα κυκλοφορήσει σύντομα σε χάρτινο κυπελάκι έξω από το οποίο θα
αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkassandra.com.
Η εταιρεία θα προμηθεύεται την πρώτη ύλη από
τους παραγωγούς της περιοχής, σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου,
στο πλαίσιο τόνωσης της τοπικής οικονομίας.
Αρχικά το παγωτό
Κασσάνδρα θα κυκλοφορεί μόνο στη Χαλκιδική αλλά είναι ευχής έργο για
τους τοπικούς φορείς να αποκτήσει ευρεία απήχηση, ώστε να βρεθεί και σε άλλα
μέρη της Ελλάδας διαφημίζοντας τον προορισμό.