ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Δέκα κακές συνήθειες που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι γραφείου και είναι καταστροφικές για το σώμα

http://www.iefimerida.gr/          
    Μπορεί μία δουλειά γραφείου να μοιάζει ακίνδυνη, ωστόσο τα φαινόμενα απατούν. Ερευνες αποκαλύπτουν ότι οι πολλές ώρες σε μία καρέκλα μπροστά από έναν υπολογιστή μπορεί να απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
    Πιο αναλυτικά το Business Insider παρουσιάζει μία λίστα με τις βλαβερές συνήθειες των εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν σε όσους εργάζονται σε ένα γραφείο.
Η καθιστική ζωή οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες
    Ερευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος κάθεται σε ένα γραφείο για οκτώ ή και περισσότερες ώρες, όπως κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, τότε αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο μυϊκών σκελετικών παθήσεων, παχυσαρκίας, διαβήτη, καρκίνου, καρδιοπάθειας καθώς και νεφρικών νόσων.
Οι πολλές ώρες στην καρέκλα αφαιρούν χρόνια ζωής
    Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για το σώμα. Ομως οι κράμπες και τα πιασίματα είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σας απασχολεί, καθώς σύμφωνα με έρευνες οι πολλές ώρες σε μία καρέκλα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.
Ενα γραφείο -διάδρομος δεν κάνει τόσο καλό όσο πιστεύετε
    Αρκετοί εργαζόμενοι επιλέγουν για τις ώρες που δουλεύουν να χρησιμοποιούν γραφεία -διαδρόμους, έτσι ώστε να παραμένουν σε φόρμα. Παρόλο που αυτά τα μηχανήματα μπορεί να απομακρύνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, μπορεί να τραυματιστείτε από μία πιθανή πτώση.
Η σωστή στάση του σώματος στην καρέκλα είναι το Α και το Ω
    Αν η εργασία σας απαιτεί να περνάτε πολλές της ημέρας σε μία καρέκλα, τότε καλό θα ήταν να κάθεστε σωστά, με την πλάτη σας ίσια. Θα σας γλιτώσει από σοβαρές, μακροχρόνιες ασθένειες.
Το πρωινό είναι σημαντικό γεύμα
    Συνήθως οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν αντέχουν το πρωινό ξύπνημα, με αποτέλεσμα να σηκώνονται αργοπορημένοι από το κρεβάτι τους και να τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν να φτάσουν στη δουλειά τους. Με αυτό το πρόγραμμα ξεχνούν ένα βασικό γεύμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από το πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που αμελούν το πρωινό, υποβάλλουν το σώμα τους σε άγχος και διαταράσσουν τον μεταβολισμό τους.
Θανατηφόρο το φαστ φουντ
    Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το φαστ φουντ, για να ελαττώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η υπερβολική έκθεση στα φωτοτυπικά και τους εκτυπωτές δεν κάνει καλό
    Σύμφωνα με έρευνες, η έκθεση επί πολλές ώρες την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φωτοτυπικά και εκτυπωτές, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των πνευμόνων.
Ο υπολογιστής μειώνει την ποσότητα του σπέρματος
    Αν χρησιμοποιείτε φορητούς υπολογιστές καλό θα ήταν να μην τους έχετε πάνω στα πόδια σας για πολλές ώρες. Η θερμότητα μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
Θανατηφόρα η εργασία άνω των 10 ωρών καθημερινά
    Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιοπάθειες και κατά συνέπεια στον θάνατο, σύμφωνα με έρευνες  των τελευταίων ετών.
Βλαβερή η μεταμεσονύκτια εργασία
    Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και να αυξήσει τις ορμόνες του στρες