ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στην Αττική έπαιρναν... αγροτικό ρεύμα

    Καλή η πισίνα, το καλοκουρεμένο γκαζόν και η άνεση που παρέχουν τα πολλά τετραγωνικά μιας βίλας, αλλά τι... ψυχή θα είχαν αν ο ιδιοκτήτης του δεν σκαρφιζόταν και μια απάτη;
    Δεν πρόκειται για σενάριο, αλλά για ελληνική πραγματικότητα-πατέντα συγκεκριμένων ιδιοκτητών, με «θύμα» τη ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν τα «Νέα», στο φως ήρθαν απάτες με δήθεν αγρότες που ήταν δικαιούχοι μειωμένων τιμολογίων. Πισίνες και γρασίδι σε πολυτελείς βίλες, όπως στα βόρεια προάστια και στην ανατολική Αττική, παίζονται με το μειωμένο... αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Τα παραδείγματα είναι συγκεκριμένα και ενδεικτικά:
    Στον Μαραθώνα, ιδιοκτήτης πολυτελέστατης κατοικίας με πισίνα, που βρίσκεται σε έκταση 60 στρεμμάτων, εμφανίζεται να είναι δικαιούχος του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι 30% χαμηλότερο από το μέσο οικιακό και επιδοτείται από όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές.
    Στο Κορωπί εντοπίστηκε οικιστικό συγκρότημα (πολλές μεζονέτες σε ένα οικόπεδο) να λειτουργεί με αγροτικό ρεύμα. Το ίδιο συνέβη σε βίλα με πισίνα στην Εκάλη, όπως και σε έκταση στη Νέα Μάκρη, όπου δεν φυτρώνουν οπωροκηπευτικά αφού είναι μάντρα με οικοδομικά υλικά.
    Κατά την απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που άρχισε πριν από λίγους μήνες με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου, ήρθαν στο φως οι συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις.
    Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει ότι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου, εκτός από τους κατ' επάγγελμα αγρότες, εμφανίζονται και πάρα πολλοί ιδιοκτήτες όχι μόνο πολυτελών κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων, μέχρι και χώρων στάθμευσης. Αγρόκτημα της ανατολικής Αττικής, για παράδειγμα, ύστερα από έλεγχο των υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής.