ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΣΔΟΕ: «Τσίμπησε» απόστρατους με λογαριασμούς έως 50 εκατ.!

ΣΔΟΕ: «Τσίμπησε» απόστρατους με λογαριασμούς έως 50 εκατ.!
Μπράβο λοιπόν στο ΣΔΟΕ ! Κάνει καλά τη δουλειά του. Πόσους έπιασε ? 30? Λοιπόν, τα ΟΝΟΜΑΤΑ και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ στο φώς. Και εάν είναι κλέφτες μιζαδόροι, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ άνευ ετέρας και χωρίς εταίρα. Εδώ και τώρα! Αυτό δεν ήταν το ‘’πράσινο’’ σύνθημα της επάρατης δεκαετίας ?
Δεκαετίας έγραψα, όχι επταετίας. Χονδρικά, 1980 – 90.
Αυτό όμως που μου προξενεί εντύπωση, είναι το ότι η συγκεκριμένη είδηση προβάλλεται μετ’ επιτάσεως από όλα τα ΜΜΕ, λές και ανακάλυψαν την Αμερική. Λάθος, η Αμερική έχει βρεθεί.
Δεν προβλήθηκε όμως η… ετέρα είδηση, ότι με άνωθεν εντολή διεκόπη η διερεύνηση της λίστας Λαγκάρτ, και ότι το ΣΔΟΕ παράλληλα με τους στρατιωτικούς ( τους 30, αυτούς τους καταραμένους ) βρήκε λογαριασμούς 123 πρώην και νύν βουλευτών, αρκετοί από τους οποίους είχαν και έχουν ΑΜΕΣΗ επαγγελματική σχέση με ΜΜΕ,  με καταθέσεις άνω των 2,4 εκατομμυρίων Ευρώ στον καθένα. Περιμένουμε την εξέλιξη και αυτής της υποθέσεως, και κάποιους ‘’τιμητές των πάντων’’ τους έχουμε στο σκοπόσημο.
Προς το παρόν, απαιτούμε ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ με την γνωστή λάσπη, μέχρι να υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία. Τότε, πρώτοι εμείς θα ζητήσουμε φυλακίσεις και όχι μόνον.
Γιατί, δεν αμφισβητώ ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, αλλά τέτοιοι ‘’ΚΑΠΟΙΟΙ’’ υπάρχουν παντού.
Οι στρατιωτικοί ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ! Υπάρχουν και οι εξαιρεσεις, αλλά είναι για να επαληθεύουν τον κανόνα.
Και κάτι που το ξεχάσαμε.
Πρίν από κάτι μήνες, με ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ( καλή ώρα ) τα βρωμερά παπαγαλάκια μας ‘’ενημέρωναν’’ ότι … βρέθηκαν εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί στις  μίζες του ΥΕΘΑ. Πάλι !
Αποτέλεσμα?? ΚΑΝΕΙΣ ! Αν και κάναν την καλαμακεία να γράψουν και ονόματα.
της Έλενας Λάσκαρη
    Σε περισσότερους από 30 απόστρατους οι οποίοι, μετά τη συνταξιοδότησή τους, φέρονται να ανέλαβαν ρόλο συμβούλου σε εταιρίες οι οποίες μετείχαν σε διαγωνισμούς για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, βρέθηκαν ποσά από 500.000 έως και 50 εκατ. ευρώ.
    Λαβράκια εν αποστρατεία έβγαλε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται με την παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα για τα εξοπλιστικά.
    Σε περισσότερους από 30 απόστρατους οι οποίοι, μετά τη συνταξιοδότησή τους, φέρονται να ανέλαβαν ρόλο συμβούλου σε εταιρίες οι οποίες μετείχαν σε διαγωνισμούς για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, βρέθηκαν ποσά από 500.000 έως και 50 εκατ. ευρώ, των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται.
    Ενδιαφέρον έχει ότι κατά την «απολογία» τους στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στο σύνολό τους εμφανίστηκαν με κοινή γραμμή, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για χρήματα τα οποία είχαν λάβει υπό μορφή δανείου από τις εταιρίες, στις οποίες παρείχαν τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες.
    Το πρόβλημα είναι, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΔΟΕ, ότι κανένας από αυτούς, δεν έχει στη διάθεσή του ούτε ένα χαρτί που να αποδεικνύει την ύπαρξη δανειακών συμβάσεων. Ο έλεγχος συνεχίζεται.
Το ΣΔΟΕ εντόπισε απόστρατους… κροίσους
http://www.enikos.gr/
ΕΘΝΟΣ
    Εκατομμυριούχους στρατιωτικούς εντόπισε το ΣΔΟΕ στους ελέγχους για τους εμπλεκομένους στα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα.
    Ήδη για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία.
    Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό ενός Ναυάρχου βρέθηκαν 400.000 ευρώ, ενώ σε άλλους δύο απόστρατους εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. στον καθέναν.
    Οι απόστρατοι ενημερώθηκαν για τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για τα ποσά που θα επιστρέψουν στο δημόσιο.
Προκαλούν… ζάλη
    Το «σαφάρι» του ΣΔΟΕ συνεχίζεται στις καταθέσεις και στα Ε9 άλλων 200 ανώτερων αξιωματικών που ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικά και οι οποίοι, ως απόστρατοι σήμερα, διάγουν βίο τρυφηλό.
    Παράλληλα με το ΣΔΟΕ, η Εισαγγελία έχει μπει για τα καλά στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των αρμάτων μάχης, των επιθετικών ελικοπτέρων και των μαχητικών αεροσκαφών.
    Στο στόχαστρο της έρευνας στρατιωτικοί, αλλά και πολιτικοί υπάλληλοι που είχαν εμπλακεί με τα Α-Ω. Λίστα με ονόματα έχει διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ το οποίο διεξάγει ξεχωριστή έρευνα.
    Και εδώ, τα ευρήματα του ΣΔΟΕ προκαλούν… ζάλη. Ας όψεται το φορολογικό απόρρητο που δεν επιτρέπει την αποκάλυψη της ταυτότητας των παραβατών…