«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή
ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού.
Ένα μυστικό που
έχει μοιραστεί ήδη από το 2009 το blog Ideasinfood και έχει εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται
ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.
Όλο το πράγμα
έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην
κατσαρόλα.
«Μουλιάστε τα
μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο
ώρες πριν το βράσιμο», μας λέει το Ideasinfood, ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ.
Όταν τα ρίξουμε
μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το
βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε
μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.
«Το βράσιμο των
μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση», γράφει το Ideasinfood, «κι εμείς
αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες».
Το αρχικό
πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα. Έχοντας μαλακώσει, τα
μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία
αρνητική επίδραση στη γεύση τους…