ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ουγγαρία: Eπιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί κατά των προσφύγων



    Xιλιάδες αστυνομικούς "επιστρατεύουν" στα σύνορα με τη Σερβία οι Ουγγρικές αρχές για να ανασχεθεί η μεγάλη ροή προσφύγων και μεταναστών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος. Στην περιοχή ήδη κατασκευάζεται φράκτης ασφαλείας για την αντιμετώπιση των μεταναστών.
    Η Ουγγαρία είναι μέλος της Συμφωνίας Σένγκεν όπου επιτρέπεται στους υπηκόους των κρατών μελών να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήρια, γεγονός το οποίο την καθιστά ελκυστική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέρχονται από κράτη των Βαλκανίων που δεν ανήκουν στην ΕΕ. Η Ουγγαρία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος την υποδοχή 100.000 προσφύγων και μεταναστών, υπερδιπλάσιων δηλαδή από τους 43.000 που είχε υποδεχθεί η χώρα ολόκληρο το 2014.
    Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γιάνος Λάζαρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη περισσότερων συνοριοφρουρών είναι απαραίτητη λόγω αυτής που αποκάλεσε όλο και πιο επιθετική και αποφασισμένη συμπεριφορά των μεταναστών.
    Όσον αφορά τον ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 177 χλμ. φράκτη, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σκοπεύει να τον έχει ολοκληρώσει ώς το Νοέμβριο. Το έργο επικρίνουν έντονα το Βελιγράδι ( θα τους μείνουν ‘’αμανάτι’’ ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.