ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ελαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνηση ο Π.Λαφαζάνης - Τι δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου



Είδε και αυτός… ‘’χαρά στα σκέλια του’’ !
Πού να το φανταζόταν τι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει και πρωθυπουργός !
Αλλά εδώ έγιναν κάτι άσχετοι τύπου Σημίτη, Παπαδήμου κτλ,  γιατί όχι λοιπόν ?
pronews.gr
    Την ανάγκη να διεξαχθούν οι εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την παραλαβή της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που του έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
     «Έλαβα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΠτΔ. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να σχηματιστεί από αυτή τη Βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση όπως επιδιώκουμε εμείς. Θα αξιοποιήσουμε ωστόσο την εντολή για να καταδείξουμε ότι το μόνο που συμφέρει τη χώρα είναι να πάμε σε μία νέα αντιμνημονιακή Βουλή και κυβέρνηση, ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.
     «Είπα επίσης ότι καταγγέλλουμε τις εκλογές εξπρές που ξεκίνησαν αυγουστιάτικα. Καταγγέλλουμε την παραίτηση της κυβέρνησης προκειμένου να μην ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και για το νέο πακέτο που έρχεται τον Οκτώβριο. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, δείχνουν αντιδημοκρατική εκτροπή. Το να έχουμε εκλογές με άνεση χρόνου και ενημέρωση του λαού είναι το άκρον άωτον της δημοκρατίας. Για αυτό είπα στον ΠτΔ ότι εάν δεν ευδοκιμήσουν οι εντολές θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι εκλογές πρέπει να έχουμε το νωρίτερο 27 Σεπτέμβρη» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.
     «Είπα ότι είναι υπεύθυνος να μην είναι συνεργός σε εκλογές εξπρές, δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, αλλά του συνόλου του ελληνικού λαού. Πρέπει να προασπίσει τη Δημοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Έχει ευθύνη να βγάλει προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει το νωρίτερο στις 27 του μηνός οι εκλογές για να μπορέσει να μάθει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έρχονται τον Οκτώβριο. Αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.
    Παράλληλα, σημείωσε ότι θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Θα επιδιώξω να έχω ζωντανή επαφή με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον Αλέξη Τσίπρα πλην της Χρυσής Αυγής» κατέληξε.