ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μεταλλωρύχοι έχουν κλειστεί στις στοές της Ολυμπιάδας



    Στις στοές της Ολυμπιάδας «ταμπουρώθηκαν» πριν από λίγο εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητώντας να συνεχισθούν οι εργασίες και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίες τους.
    Με κεντρικό σύνθημα «Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε» μεταλλωρύχοι που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αιφνιδιαστικά πήραν την απόφαση να κλεισθούν στις στοές. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέσα στις στοές μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους .
    Νωρίτερα ένταση επικράτησε όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τους προέδρους δύο σωματείων.
    Οι συλλήψεις για παρακώλυση συγκοινωνιών έγιναν στο μπλόκο που έχουν στήσει εργαζόμενοι στο Στρατώνι.
    Η επέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από το οδόστρωμα και οι συλλήψεις προκάλεσαν ένταση. Εργαζόμενοι για συμπαράσταση στους δύο συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας. Μετά από λίγο οι πρόεδροι των δυο σωματείων με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι και η κατάσταση έχει ηρεμήσει.
    Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν απομακρυνθεί από τα μπλόκα και οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
Το χρονικό
    Νωρίτερα, στον αποκλεισμό του κόμβου Στρατωνίου προχώρησαν οι μεταλλωρύχοι. Η διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων έγινε με αίτημα να συνεχιστούν οι εργασίες σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους.
    Οι εργαζόμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο και προς τις αρχές του Δήμου Αριστοτέλη για τη στάση που τηρούν απέναντι τους.
    Οι μεταλλωρύχοι ανησυχούν για τις δουλειές τους, καθώς η εταιρεία χρυσού, μετά την ανάκληση αδειών τεχνικών μελετών στις Σκουριές και σε Ολυμπιάδα από το υπουργείο Παραγωγικής Ανάπτυξης έχει προειδοποιήσει ότι εκτός της προσφυγής στο ΣτΕ για την ανάκληση της απόφασης θα προχωρήσει, αρχής γενομένης από σήμερα, σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, εκτελώντας μόνο βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και θέτοντας την πλειοψηφία του προσωπικού σε διαθεσιμότητα μέχρι και για ένα τρίμηνο, με το ενδεχόμενο, εάν οι άδειες δεν ανακτηθούν, της οριστικής τους απόλυσης.