ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ντρέπομαι για τη Βουλή μας



Έχω κάποιες ενστάσεις. Όχι πως η εικόνα δεν ήταν το λιγώτερο απαράδεκτη, αλλά θα θυμάστε πως με τα ‘’τερτίπια’’ της Ζωίτσας άρχισαν από το απόγευμα, ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα, και τέλειωσαν το μεσημέρι. Ο καθένας έχει τις αντοχές του.
Ήταν ένα πολύ όμορφο ‘’κόλπο’’, για να μην ξέρει κανείς την επομένη, ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ και ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ.
Εάν είχε γίνει κανονική συνεδρίαση ( χρονικά ) μερικοί είχαν την εντύπωση ότι ‘’θα έπεφτε το νερό στ’ αλάτι’’!
Του Αργύριου Ανδριώτη.
    Πέμπτη 13 Αυγούστου προς Παρασκευή 14 Αυγούστου. Βουλή των Ελλήνων. Συζητείται το νομοσχέδιο για το 3ο μνημόνιο. Αυτό που με την ψήφιση του και κατ΄ επέκταση με την εφαρμογή του, θα παραδώσει και την τελευταία σπιθαμή Εθνικής Κυριαρχίας που μας έχει απομείνει, στους δανειστές δυνάστες μας, θα παραδώσει και την τελευταία σταγόνα Εθνικού πλούτου που δεν μας πήραν με τα προηγούμενα μνημόνια, οι δανειστές δυνάστες μας και που θα μετατρέψει και τους τελευταίους Έλληνες που κατάφερναν μέχρι τώρα, παρά τα αποτρόπαια δυσβάστακτα μέτρα,  να διατηρήσουν λίγη αξιοπρέπεια, σε επαίτες και δούλους.
    Σοβαρό το αντικείμενο; Η απάντηση είναι δική σας. Εγώ πιστεύω ότι, ό,τι συζητείται και αντιμετωπίζεται στην Βουλή των Ελλήνων, είναι σοβαρό. Διαφορετικά θα το αντιμετώπιζαν στα καφενεία.
    Σοβαρά όμως το αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς εκτός από αυτούς που εκλέξαμε για να μας αντιπροσωπεύουν. Τους βουλευτές μας. Οι εικόνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας, την ώρα δηλαδή που συζητείτο ένα από τα πιο σπουδαία νομοσχέδια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας μας και με το οποίο θα κρινόταν το μέλλον μας και θα υποθηκεύαμε και το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει. Δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες αποτυπώνουν το αληθές των γραφομένων μου.



    Κοιμούνται !!! Ναι κοιμούνται !!!! Τέτοια απαξίωση  για τη Βουλή και τα τεκταινόμενα μέσα σ’ αυτήν. Τέτοιος σεβασμός για τον πρώτο και κυριότατο πυλώνα της Δημοκρατίας μας. Τέτοιος  σεβασμός σε μας που τους εκλέξαμε. Κατά τα άλλα, πομπώδη λόγια, «Δημοκρατία», «Κυρίαρχος Λαός»…. Τους είπε κανείς ότι χωρίς τη Βουλή, Δημοκρατία δεν υπάρχει. Το έχουν καταλάβει ότι χωρίς Βουλή, αυτοί θα  κοιμόταν στις κρεβατοκάμαρες τους, μακριά από τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια τους. Η δικαιολογία ότι ήταν περασμένη η ώρα και είχαν κουραστεί, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την κατάντια τους. Εάν δεν μπορούν να αντέξουν, ας παραιτηθούν. Εξ’ άλλου όλοι βρισκόταν μέχρι εκείνη την νύχτα σε διακοπές.
    Κατάντησαν τον ιερό χώρο της Βουλής, το Λίκνο της Δημοκρατίας μας, σε ξενοδοχείο – πανδοχείο. Μάλιστα σε ξενοδοχείο τελευταίας κατηγορίας, αφού δεν διαθέτει κρεβάτια και οι πελάτες του αναγκάζονται να κοιμούνται όπου βρουν.
    Ντροπή τους !!!! Και ντροπή μας !!!!