ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρέωσαν £85 εκατ. στις πιστωτικές τους



’Αξιωματούχος’’. Είδος επουσιώδες εν υπερεπαρκεία.
Υπάρχουν συνώνυμα, μπορείτε να τα σκεφτείτε…
    Περίπου 13.000 υπάλληλοι της ΕΕ και άλλων σχετιζόμενων υπηρεσιών έχουν λάβει πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή της διαμονής και της διασκέδασής τους κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών τους ταξιδιών, αλλά και για προσωπικές αγορές.
    Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δαπάνησαν πάνω από 85 εκατ. στερλίνες μέσα σε έναν χρόνο για να πληρώσουν για γεύματα και ξενοδοχεία, μέσα από τις ειδικές πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Telegraph.
    Η γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών έρχεται την ώρα που οι θεσμοί προσπαθούν να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με εταιρεία παροχής πιστωτικών καρτών, και δίνει μια σπάνια ματιά στο καθεστώς των επιδομάτων της ΕΕ -το οποίο είναι αρκετά θολό σε σχέση με αυτό που ισχύει για τη Βρετανία και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
    Όπως φαίνεται στα έγγραφα, το προσωπικό της ΕΕ που βρίσκεται σε αποστολή εκτός σπιτιού έχει δικαίωμα για ημερήσιο επίδομα έως και 83 στερλινών, ( περίπου 100 ευρώ ) αναλόγως τη χώρα στην οποία βρίσκονται, τα οποία καλύπτουν τη διατροφή και «τυχαίες δαπάνες», χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία.
    Μπορούν επίσης να έχουν «επίδομα ψυχαγωγίας», αν κρίνεται απαραίτητο για τα καθήκοντά τους.
( εννοεί επισκέψεις σε ‘’καλά κορίτσια’’ προφανώς… )
    Το 2013 χρεώθηκαν στις κάρτες συνολικά 85,9 εκατ. στερλίνες (103,4 εκατ. ευρώ), χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα κόστη για ταξίδια με αεροπλάνο ή τρένο, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 6.600 στερλίνες ανά κάτοχο κάρτας.
    Έχουν εκδοθεί κάρτες για 143 αξιωματούχους με έδρα τη Βρετανία, οι οποίοι έχουν δαπανήσει 36.000 στερλίνες, ( 251 κατά μέσο όρο ) 362 αξιωματούχοι στη Γερμανία δαπάνησαν 1,53 εκατ. στερλίνες, ( 4.226 κατά μέσο όρο ) ενώ 79 αξιωματούχοι στη Γαλλία δαπάνησαν περίπου 281.000 στερλίνες (3.556 κατά μέσο όρο ). Η πλειονότητα των αξιωματούχων εδρεύει στο Βέλγιο.