ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

3 τσετσένες απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από τζιχαντιστές …..με ψεύτικες υποσχέσεις



 BFMTV
    Στην Τσετσενία 3 γυναίκες κατόρθωσαν να αισχροκερδίσουν δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά στρατολόγων του Ισλαμικού Κράτους και με την υπόσχεση ότι θα πάνε  στη Συρία να παντρευτούν τζιχαντιστές απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από τους τακφιριστές. Οι 3 γυναίκες μάλιστα συνελήφθησαν στο Grozny στη Τσετσενία ως ύποπτες για απάτη και αισχροκέρδεια εις βάρος του ισλαμικού Κράτους. Το Russia Today, που αποκαλύπτει την είδηση αναφέρει τον τρόπο δράσης των 3 γυναικών.
    Οι νέες γυναίκες προσεγγίστηκαν μέσω κοινωνικών δικτύων από στρατολόγους της Daesh δήλωναν έτοιμες να πάνε Συρία για να παντρευτούν τζιχαντιστές αλλά στη συνέχεια ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν ποιόν να τους χρηματοδοτήσει το γαμήλιο ταξίδι.
    Μια από αυτές η Maryam, διηγείται στο Lifenews λεπτομέρειες μιας συζήτησής της με τα θύματά της:
– «Δεν έχω αρκετά χρήματα για ν΄  αγοράσω καινούργια ρούχα και το αεροπορικό εισιτήριο…Τι να κάνω αδερφέ μου? », έγραφε.
– «Θα σε βοηθήσω όσο μπορώ αδερφή μου αυτό οφείλει να κάνει ένας αδερφός «,απάντησε ο τζιχαντιστής.
    Όταν τα χρήματα διοχετεύθηκαν από ανώνυμο αποστολέα οι νέες γυναίκες έκλειναν τον διαδικτυακό λογαριασμό που είχαν ανοίξει με ψεύτικο προφίλ. Συνολικά οι 3 τσετσένες κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τους τζιχαντιστές 2.800 euros.