ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΡΒΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ σημειώσατε…ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ !

Αφέθηκε ελεύθερος ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας
http://www.real.gr/
    Ο Όλσι Ράμα, αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε αεροπορικώς στα Τίρανα, αφού προηγουμένως είχε συλληφθεί στο στάδιο της Partizan, στο Βελιγράδι
    Εκεί όπου ο αγώνας της Σερβίας και της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016 διεκόπη εξαιτίας ενός ιπτάμενου αντικειμένου που "εισέβαλε" στον αγωνιστικό χώρο φέροντας πάνω του τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας.
    Ο Όλσι Ράμα συνελήφθη στην εξέδρα των επισήμων, όπου καθόταν αντιπροσωπεία από την Αλβανία.
    Ο αγώνας διεκόπη στο 41ο λεπτό, όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να αιωρείται τηλεχειριζόμενο ιπτάμενο αντικείμενο, από το οποίο κρεμόταν λάβαρο, στο οποίο απεικονιζόταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.
    Όταν ύστερα από μερικά λεπτά το αντικείμενο άρχισε να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Στέφαν Μίτροβιτς έπιασε το σχοινί, που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε προκειμένου να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έτρεξαν προς το μέρος τους για να του το πάρουν.
    Τα πνεύματα εντός του αγωνιστικού χώρου άναψαν και η κατάσταση επιδεινώθηκε με την εισβολή φιλάθλων, ένας εκ των οποίων γρονθοκόπησε Αλβανό ποδοσφαιριστή.
    Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάρτιν Άτκισον έδειξε τον δρόμο των αποδυτηρίων στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι από τον αγωνιστικό χώρο.
    Κι ενώ ο αγώνας επρόκειτο να συνεχιστεί, η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έθεσε ως όρο για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της στο γήπεδο την εκκένωση του σταδίου, όρος που δεν έγινε δεκτός κι έτσι το ματς διεκόπη.
    Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε χαρακτηριστεί εκ προοιμίου "υψηλού κινδύνου" και είχε αποφασιστεί να μην μεταβούν στο Βελιγράδι Αλβανοί φίλαθλοι.
    Τα σερβικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η Σερβία θα τιμωρηθεί από την UEFA ως διοργανώτρια και αυτό που, όπως τονίζουν, απομένει είναι να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες από την εθνική ομάδα της Αλβανίας που ήρθαν σε σύγκρουση με τον Σέρβο παίκτη Στέφαν Μίτροβιτς.
    Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σερβίας Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του που λειτούργησαν υποστηρικτικά, όπως τόνισε, απέναντι στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, όταν οι φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη διακοπή της αναμέτρησης.
    "Για εμάς, το πλέον σημαντικό είναι ότι ως ομάδα ήμασταν συνέχεια πλάι στην ομάδα της Αλβανίας και προσφέραμε στήριξη στους παίκτες" είπε και πρόσθεσε: "Είναι λυπηρό ότι το ποδόσφαιρο πέρασε στη δεύτερη θέση".
    Ο Σέρβος "κάπτεν" είπε ακόμη πως οι παίκτες της Αλβανίας αισθάνθηκαν πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν ύστερα από τη διακοπή.
Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”
protothema.gr
    Και την Ελλάδα μπλέκουν στα εξωφρενικά, όσο και εξωπραγματικά, σενάριά τους οι φανατικοί Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι δυναμίτισαν, το βράδυ της Τρίτης, την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας.
    Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις που έχουν ακόμα οι δύο χώρες (εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) η εμφάνιση στο γήπεδο μιας σημαίας της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε ικανή αφορμή για να προκληθούν πρωτοφανή έκτροπα και να αναδυθεί παράλληλα ένα μείζον πρόβλημα, αφού οι θρασύτατοι εμπνευστές του σεναρίου της "Μεγάλης Αλβανίας" δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα "σύνορα" του "κράτους" που ονειρεύονται σχεδόν τη μισή Ελλάδα!
    Για την ακρίβεια στην περιβόητη "σημαία" τους περιλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα! Το γεγονός μάλιστα πως το όλο επεισόδιο ξεκίνησε όταν η "σημαία" της "Μεγάλης Αλβανίας" εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου, επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των Αλβανών εθνικιστών, με στόχο να προκληθεί ένταση και να πάρει έκταση το θέμα, για την προβολή των σκοπών τους.
    Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η σερβική αστυνομία συνέλαβε ως υποκινητή των επεισοδίων τον Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, επιτείνει την ανησυχία για προσχεδιασμένα επεισόδια και τον προβληματισμό για τους σκοπούς των Αλβανών εθνικιστών που είχαν να "φανούν" δημόσια από τα τέλη του 2013, όταν ο φιλόσοφος Kότσο Ντανάι, φερόμενος ως επικεφαλής του σχεδίου "Φυσική Αλβανία", είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για να ανακοινώσει την έναρξη μιας καμπάνιας συλλογής υπογραφών από τους διασκορπισμένους σε πολλά βαλκανικά κράτη Αλβανούς με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους...