ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μόσχα για το Pantsir-S1: "Οι Τούρκοι θα δώσουν πληροφορίες στο ΝΑΤΟ"


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
         Η κατοχή μονάδας Αντιαεροπορικού Συστήματος Pantsir-S1 ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον τουρκικό Στρατό που πολεμάει στη Λιβύη.
          Κρίνοντας από φωτογραφίες που εμφανίστηκαν, το ρωσικό Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας μετακινήθηκε από την Αεροπορική Βάση και βρίσκεται ήδη στην Τρίπολη.
          Όπως αναφέρουν Ρώσοι Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, "όλα τα έγγραφα που βρέθηκαν θα μεταφερθούν στην Τουρκία, όπου Τούρκοι ειδικοί θα κάνουν μια ολοκληρωμένη μελέτη του Συστήματος.
          Δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία, αλλά στο μέλλον τα ληφθέντα δεδομένα θα βοηθήσουν την Άγκυρα.
          Είναι πιθανό οι Τούρκοι να μοιραστούν τα ληφθέντα δεδομένα με ορισμένους συμμάχους του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα την Ιταλία, η οποία έχει επίσης το δικό της στρατιωτικό σώμα στη Λιβύη.
          Η σύλληψη Συστημάτων Αεροπορικής Άμυνας είναι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας των αμερικανικών και δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών. Όσον αφορά το συγκεκριμένο Σύστημα έχουν πλέον δημιουργηθεί πιο προηγμένες εκδόσεις, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι πολύ καλύτερα από αυτά του συστήματος που χάθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη”, καταλήγουν οι ίδιοι.
          Είπαμε και θα το ξαναπούμε ότι στη Λιβύη όχι μόνο δεν τελείωσε τίποτα, αλλά σε λίγο καιρό η Συρία θα είναι ένα απλό περιστατικό σε σχέση με αυτό που θα δούμε στη Λιβύη από Τούρκους, Αιγυπτίους, Ρώσους, Αμερικανούς και λοιπούς και ο λόγος αφορά το λιβυκό υπέδαφος και τα κοιτάσματα στη Μεσόγειο που είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου.