ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/8/2018)


Ανδρέας
    Γιατί, ρε παιδιά, δεν έχω και εγώ το δικαίωμα, μια μέρα…. να μην περάσει τίποτα από το μυαλό μου;;;;
-----------------------------------------
    Κατά καιρούς, έχω χαρακτηρίσει αρκετούς ανθρώπους «κοπρόσκυλα». Όμως, αυτό, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, είναι απολύτως λανθασμένο. Και αυτό, γιατί θεωρώ τα κοπρόσκυλα, τα αδέσποτα σκυλιά δηλαδη, ότι είναι πάρα πολύ έξυπνα, αφού κατορθώνουν να επιβιώσουν σε τόσο αντίξοες και εχθρικές πολλές φορές συνθήκες. Είναι άξια θαυμασμού, χωρίς την παραμικρή ειρωνία. Τα κοπρόσκυλα, τα έχει «ξυπνήσει» η ίδια η ζωή, που ξέρουμε πως για αυτά δεν είναι… «χαρισάμενη». Δεν μιλάμε για σκυλάκια του καναπέ, ούτε για τα σκυλιά που έχουν πολλοί από εμάς και τους έχουν εξασφαλισμένη τροφή και στέγη, με αντάλλαγμα την συντροφιά και αφοσίωσή τους, που είναι και χαρακτηριστικά τους. Προσωπικά, προτιμώ την συντροφιά κοπρόσκυλων, παρά κάποιων «κατ’ επίφασιν» ανθρώπων.  Για αυτούς που απονείμαμε επαξίως τον χαρακτηρισμό «κοπρόσκυλο», ας βρούμε κάποιον καλύτερο, που να ταιριάζει στην περίπτωσή τους. Άλλωστε, η Ελληνική Γλώσσα είναι πάμπλουτη σε λέξεις και χαρακτηρισμούς. Όλο και κάτι θα βρούμε!
-----------------------------------------
    Το Υπουργείο Υγείας ( υγείας;;;;;; ) δίνει «πακέτο» οδηγιών για τον.. οικογενειακό γιατρό. Φυσικά, ακατάληπτα και με επισφαλή συμπεράσματα. Εάν θα έπρεπε να τα χαρακτηρίσω, θα έλεγα πως είναι «Το απαύγασμα του αυνανισμού»! Τόσο πολύ…. Όμως, δεν το λέω. Το σκέφτομαι μόνο.
-----------------------------------------
    Περιμένουν και «ΜΠΡΑΒΟ»; Τόσα χρόνια η περίφραξη Χανιώτη – Πευκοχωρίου αποκλείει την θάλασσα. Πρίν από 3-4 μέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός αυτό ( και από εμένα). Και ενώ οι καταγγελίες υπάρχουν 5 χρόνια, τώρα πλέον πάνε να γκρεμίσουν την περίφραξη από το Δήμο Κασσάνδρας.  Εάν δεν είχε γίνει ό τι έγινε στο Μάτι, θα πήγαιναν; Πολύ αμφιβάλλω. Όμως, ακόμα και έτσι, πάλι καλά!
-----------------------------------------
    Και βγαίνει τώρα το «συνάφι» του Κοτζιά, το ΠΡΑΤΤΩ δηλαδή, και ζητάει… συγνώμη γιατί ήταν απασχολημένοι με τα… μνημόνια! Βγάλτε το σκασμό, ρε, όπως συνήθως κάνετε… Μην χειροτερεύετε τα πράγματα. Βγάλατε και ανακοίνωση, που σας εκθέτει ακόμα περισσότερο. Άει στο διάολο!