ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (1/8/2018)


Ανδρέας
    Καλό μήνα, φίλοι μου… Καλύτερο από τον προηγούμενο και τον πρό-προηγούμενο, που μόνο συμφορές μας έφεραν. Από την μια οι σκοπιανοί και από την άλλη οι φωτιές.  Και τα δύο, με «κόκκινη» κυβέρνηση, η οποία στο ένα είχε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη, και στο άλλο πολύ σημαντικό μέρος της. Ίσως ο Αύγουστος, που όπως λένε… «είναι παχειές οι μύγες» να είναι καλύτερος. Όμως, οι μύγες δεν είναι τυχαία παχειές. Και ξέρουμε όλοι πού τους αρέσει να κάθονται! Ίσως για το λόγο αυτό, στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο  η αίθουσα ήταν γεμάτη μύγες. Σαν να λέμε, «Σκατά κι απόσκατα και σκαταποσκατάκια»!
----------------------------------------------
    «Η πολιτική υπέρκειται του δικαίου η το δίκαιο της πολιτικής;» Πολύ ωραίο ερώτημα, και με βάθος! Εάν μπεί σε γκάλοπ, οι μετρητές θα τρελαθούν. Είναι κάτι πανομοιότυπο με το… «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» Ο ευρών αμειφθήσεται, με… «χρυσόν ωρολόγιον μετα καδένος»…
----------------------------------------------
     Μην τα μπερδεύουμε, ρε παιδιά… Άλλο η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από έντιμο πολιτικό, και άλλο από αριστερό. Εντελώς διαφορετικά πράγματα… Αυτοί τιμούν αυτους που σκότωσαν πριν 50 χρόνια ( ομοίους τους…) Τι λέμε τώρα… Όσο για το εάν «έντιμος πολιτικός» συμβαδίζει με το «αριστερός πολιτικός», έ, είναι σαν την κλήρωση του LOTTO. Τόσες πιθανότητες…. Ας μην χαρούν μερικοί, αφού το «έντιμος πολιτικός» δεν συμβαδίζει ούτε με το «δεξιός πολιτικός» Εκεί, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθουν κάποιοι. Στο παρελθόν, και στο μέλλον! Βασικά, όμως, το «ΕΝΤΙΜΟΣ» και το «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» είναι σαν το λάδι με το νερό. Δεν πάνε ποτέ μαζί!
----------------------------------------------
    Καλό μήνα, λοιπόν….