ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τι δήλωσε ο Τσίπρας για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α;…

…Ορατότης ΜΗΔΕΝ ή ΜΗΔΕΝ εις το Πηλήκιον ;
    Πολλά και διάφορα είπε και έταξε ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλους από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης …Αλλά αν και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τους Αξιωματικούς ΟΥΔΕΝ!
    Κουβέντα όμως δεν είπε για τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές που υπέστησαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας ,ούτε μια κουβέντα για τους Αποστράτους που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τους Κυβερνώντες από το 2010 και μετά !
    Λέτε να το ξέχασε ή να μην έβγαινε στο λογαριασμό το πακέτο των παροχών ; Τι όμως 13,5 δις ευρώ τι 14, στα πεντακόσια εκατομμύρια θα κόλλαγε τόσα έδωσε ,χάθηκε ο κόσμος να κάνει και μια δήλωση για την αποκατάσταση των αδικιών των ένστολων που λένε κάποιοι ;
    Ούτε το ξέχασε ,ούτε λογάριασε μην ανέβει το πακέτο….Αλλά είχε δύο πράγματα που τα ζύγισε καλά-καλά !
Πρώτον: Υπάρχουν συνιστώσες στο Σύριζα που δεν πιστεύουν σε θεσμούς όπως ο Στρατός και η Αστυνομία ,πολλοί κάνουν λόγο για διάλυση τους και αντικατάσταση τους από ¨Ομάδες Πολιτοφυλάκων » και αν οι προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους δεν το επικροτούν οι γνήσιοι Συριζαίοι το έχουν σαν εικόνα !
Δεύτερον: O κ.Τσίπρας σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές την ηρεμία στο Στράτευμα ,αλλά προσπαθεί να υπάρχει διαμάχη μεταξύ του λαού και των Στελεχών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας στρέφοντας τους Αξιωματικούς και εναντίον της Κυβέρνησης ( αυτοί πάλι προσπαθούν με όλα τα μέσα να τους στείλουν αλλού ) αφού δεν παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης των στοχευμένων αδικιών που έχουν υποστεί αυτοί οι Άνθρωποι που για να θυμηθούνε δεν είναι και οι καλύτερα αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα!(ν.4020)
    Ακόμη βέβαια ο κύριος Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει και την εσωτερική αντιπολίτευση που ακούει Αξιωματικούς και βγάζει σπυράκια …Το ζύγισε το καλά πράμα !
    Θα έκανε βέβαια και τους λογαριασμούς του ο άνθρωπος ,πόσες ψήφους π.χ θα πάρω από τους αξιωματικούς ; Ακόμη και αυτοί που κάλεσε και πήγαν σε μια καθαρή κομματική συγκέντρωση δεν γεμίζουν ούτε λεωφορείο του ΚΤΕΛ!
    Αντίθετα  οι Πολίτες που δεν άκουσαν τον Τσίπρα να υποστηρίζει τους Αξιωματικούς έχουν ένα λόγο παραπάνω να τον ψηφίσουν και όχι μόνο καθαρά από ιδεολογία !
    Σε αυτό βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της, αλλά και τα ΜΜΕ που υπολογίζουν τη ζημιά που θα γίνει στο ταμείο μόνο όταν είναι να επιστρέψουν τα αναδρομικά σε Αξιωματικούς !
    ‘’Ποδάριζε’’ο Βενιζέλος για να μην πάρουν οι χαμηλόβαθμοι των Ε.Δ και των Σ.Α το κοινωνικό μέρισμα επικαλούμενος ότι αυτοί θα πάρουν τα αναδρομικά ,αυτά που τους κρατήσαμε παράνομα σύμφωνα με το ΣτΕ να μην ξεχνιόμαστε !
    Βέβαια ο Τσίπρας άδειασε και τους καλεσμένους από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που άλλα περίμεναν για να τα κάνουν σημαία και μούδιασαν από το περιθώριο …
    Κάποια πράγματα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα και να σκεφτούμε όταν αποφασίζουμε να κινηθούμε ότι οι Πολιτικοί και τα κόμματα έχουν πρώτα από όλα σκοπό και στόχο μόνο το συμφέρον τους και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές ώστε να μας γίνει πλέον βίωμα !
    Όσοι όμως είχαν επενδύσει και σε ‘’αριστερά ρεύματα ‘’…απλά θα απογοητευθούν πολύ γρήγορα και αυτοί μάλιστα διπλά!