ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρδούβελης: Οι Ελληνες έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις

    Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον βλέπει ο υπουργός Οικονομικών. Εκτιμά ότι πλέον οι πολίτες ασπάζονται τη σημασία των μεταρρυθμίσεων.
    Χρειαζόμαστε χρήματα, και κυρίως από το εξωτερικό, και ένας τρόπος να τα προσελκύσουμε είναι μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, είπε ο υπουργός Οικονομικών στο CNBC. 
    «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και για άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης. «Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε».
    Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης η χώρα δεν πουλά μόνο μετοχές, αλλά εκτάσεις και εταιρείες. «Υπάρχει το ενδιαφέρον των Κινέζων, και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο». Ο τουρισμός πηγαίνει καλά, σημείωσε και εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη.
    Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα νέου προγράμματος, είπε ότι υπήρξαν και θετικά στοιχεία από αυτό, όπως το ότι η χώρα πιέστηκε να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά πλέον η Ελλάδα προχωρά σε αυτόν τον τομέα και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ όσον αφορά την πρόοδό της.
    Από κάποιο σημείο και μετά αυτό πρέπει να γίνεται από την ίδια, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ανήκουν στην κοινωνία και να στηρίζονται από αυτήν. Αυτό προϋποθέτει οι πολίτες να βλέπουν το όφελος.
    Εκτίμησε ότι οι Έλληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Έχουν συνδέσει τις δαπάνες του κράτους, όπως αυτές για τις συντάξεις και άλλους κοινωνικούς τομείς, με τους φόρους. Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν αυτές τις παροχές, γεγονός που αποτελεί τεράστια ωρίμανση για έναν πληθυσμό που υπέφερε, υποστήριξε ο υπουργός.
    Δεν γίνεται, με τις καλαμακίες του ο υπουργός μας ‘’κεντρίζει’’ να του απαντήσουμε, άσχετα εάν το διαβάσει ή όχι. Αλλά και να το διαβάσει, θα καταλάβει ?
    Ας μας εξηγήσει, πώς μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων, αλλά αυξήθηκε το κόστος για τους πολίτες.
    Ας μας εξηγήσει πόσο καλό είναι το κατάπτυστο μέτρο της Κυριακάτικης εργασίας, που αφ ενός απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη και αφ ετέρου δεν το θέλει κανένας Έλληνας
    Και τέλος, επικαλούμενοι τις κάποιες γνώσεις φυσικής ιστορίας που σίγουρα έχει, ας μας εξηγήσει τι ακολουθεί την ‘’τεράστια ωρίμανση’’. Μήπως το σάπισμα ???