ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΘ Η ατζέντα των συνδικάτων

Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη…
Μόνο που δεν βλέπω πουθενα ‘’ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ’’ ( Καταπληκτική ταινία, θυμάται κανένας ? )
Φωνάξτε, φωνάξτε και θα πάρετε ό τι συνήθως.
Μερικές ‘’ψιλές’’ και ΕΝΑ ΚΒΑ ΤΣΟΚΙΑ
    Σειρά παρεμβάσεων ενόψει ΔΕΘ -που θα κορυφωθούν με πανεργατικό συλλαλητήριο το απόγευμα του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου- προγραμματίζουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ ΠΑΜΕ και πρωτοβουλίες σωματείων και κλάδων εργαζομένων προετοιμάζονται για ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνομοσπονδίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το ΕKΘ, την ερχόμενη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλων των εργατικών κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Πέμπτη 4 του μήνα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Imperial» (Αντιγονιδών 13) για το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων Μακεδονίας και Θράκης.
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου το προεδρείο της ΓΣΕΕ μαζί με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
    Τέλος, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των συνδικάτων στο άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. «Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις προκειμένου να ανατρέψουν πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και να απαιτήσουν να μπει ένα οριστικό τέλος στον αυταρχισμό και στη φτωχοποίηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΘ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
    Παράλληλα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ κινούνται βάσει του δικού τους πλαισίου. Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην οποία θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης των συνδικάτων του Μετώπου το επόμενο διάστημα όπως και η διοργάνωση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.
    Επίσης στις 5 και 6 του μηνός θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή στελεχών από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα, προκειμένου να επικυρωθεί το σχέδιο δράσης του Μετώπου.
ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
    Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Καμάρα το Σάββατο των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 6 μ.μ. διοργανώνουν η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ σε χώρους του ΑΠΘ για τέταρτη χρονιά θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας από οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.