ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/1/2019)


    Τελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία, στην βουλή αποκτήσαμε και νέο κόμμα. Τους…. «ανεξάρτητους»! 16 νοματαίοι είναι πλέον…. Κοινοβουλευτική ομάδα και βάλε! Οπότε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να «ψαρεύει» σε λίμνη με πολλά «ψάρια» κάθε φορά που γίνεται ψηφοφορία, για να βρίσκει 6 «πρόθυμους» από αυτούς. Συπέρασμα; Η συναλλαγή, της συναλλαγής…. Ω ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ! Ανοίγονται πολλές ευκαιρίες για… οικονομική  και… πολιτική εξασφάλιση! Αναμενόμενο, για προσεκτικούς παρατηρητές, αφού ο λαός λέει: «Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα». Όταν σε όλα τα κόμματα έχει ενταχθεί το κάθε καρυδιας καρύδι, με μόνο γνώμονα το πόσους ψήφους θα φέρει, αυτά είναι επόμενα! Διόλου απίθανο, ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο κόμμα, με άλλο όνομα, όπως γράφει και έγκριτη ιστοσελίδα, ώστε να προσελκύσει τους «16» σε αυτό. Για αυτό σας λέω… Πολύ πιθανόν, ο Τσίπρας να με… προλάβει και να ιδρύσει εκείνος το νέο κόμμα «ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» για τις επόμενες εκλογές, που προβλέπω να γίνουν στην εκπνοή της τετραετίας.
----------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Ο εθνικός αυτοχειριασμός και ο λογαριασμός που δεν θα αργήσει


Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
    Παρά τις μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, παρά τις καταλυτικές δημοσκοπήσεις, η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε στη ρήξη με το εθνικώς αποδεκτό και συμφέρον. Με την υπογραφή και κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εκχώρησε τη Μακεδονία, με την αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και με το σύνθετο όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Εθνικός αυτοχειριασμός!
    Έτσι, με τη συγκατάθεση των «εκπροσώπων» του αληθινού ιδιοκτήτη, δηλαδή του σημερινού ελληνικού λαού, ως κληρονόμου του Γένους των Ελλήνων, άρα και των Μακεδόνων, συμφωνήθηκε ως μία παρά φύσιν «βάπτιση», η απόδοση του μακεδονικού ονόματος, που είναι εξόχως ιστορικό και πολιτιστικό κεκτημένο και πνευματική ιδιοκτησία. Δηλαδή είναι Brand Name, σε ένα ετερόκλητο σύνολο 2.000.000 Σλάβων, Αλβανών, Βουλγάρων, Τούρκων, Σέρβων, Ρομά, Βλάχων και Ελλήνων, που απαρτίζουν ένα νεότευκτο Κράτος.
    Το κράτος αυτό, ως φιλόδοξος μπαλαντέρ και με έναν θρασύ μικρομεγαλισμό προσπαθεί να ιδιοποιηθεί, να υποκλέψει μέσω χρησικτησίας, μέσω δήθεν τετελεσμένων (κάπως δηλαδή σαν την Τουρκία στην Κύπρο), το όνομα, την ψυχή και τη παγκόσμια δόξα κάποιου άλλου που το πέρασμά του «έγινε σφράγισμα στην Οικουμένη». Έτσι λοιπόν, οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς έζησαν στις ακριτικές Πρέσπες το όνειρο και τον μύθο τους για την «Διεθνιστική Αλληλεγγύη των Λαών».
    Μολονότι τότε που συνέβησαν τα δύσκολα και καθοριστικά γεγονότα, δηλαδή στη δεκαετία του 1940 (εγχείρημα Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας), το ΚΚΕ τελικά μεταστράφηκε. Και με πατριωτική ανάνηψη δεν επέτρεψε την επιχειρηθείσα σλαβοποίηση μέρους της Μακεδονίας μας. Δηλαδή, κυρίαρχου ελληνικού εδάφους, που για την απελευθέρωση και διατήρηση της ελευθερίας του, έπεσαν χιλιάδες κορμιά και χύθηκε ελληνικό αίμα ηρώων.
Οι «αριστεροί» του 21ου αιώνα
    Αυτοί οι «ριζοσπάστες αριστεροί» στον 21ο αιώνα ανοίγουν άκριτα και ηθελημένα την «κερκόπορτα» για τον αφελληνισμό του βαρύτιμου μακεδονικού κληροδοτήματός μας. Και βέβαια δίνοντας πλέον το έρεισμα για την ψευδοαλυτρωτική διεκδίκηση του ελληνικού μακεδονικού εδάφους στο μέλλον, μέσω του ακαταμάχητου όπλου του ονόματος που όποιος το παραχωρεί, στην ουσία παραχωρεί έδαφος.
    Γιατί πίσω από την εκχώρηση του ονόματος υπάρχει ένα βεβαρημένο ιστορικό παρελθόν ξένης επιβουλής κατά της Μακεδονίας:
    Το 1878 με τη Μεγάλη Βουλγαρία της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου.
    Τα πανσλαβιστικά σχέδια της Ρωσίας.
    Την εξέγερση του Ίλιντεν του 1903.
    Το σωτήριο και ηρωικό έπος του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908 απέναντι στους Βούλγαρους Κομιτατζήδες, με τους ηρωικούς Μακεδονομάχους (Ελληνόφωνους, Σλαβόφωνους, Βλαχόφωνους, πάντως όλους Ελληνόψυχους!).
    Οι δύο Βαλκανικοί και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
    Η τραγική όσο και ζωοποιός έλευση και εγκατάσταση των Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων στη Μακεδονία.
    Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η τριπλή κατοχή.
    Και ο Ελληνικός Εμφύλιος.
    Δεν είναι δηλαδή «άδειο πουκάμισο», το σημερινό Μακεδονικό-Σκοπιανό ζήτημα. Έχει βάθος, παρασκήνιο, καταχθόνια σχέδια και μεθοδεύσεις. Και πολύ πολύτιμο ελληνικό αίμα, ανθρώπινο πόνο και τραγικότητα.
Εξωτερική πολιτική και ευσεβείς πόθοι
    Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ευσεβείς πόθοι, άθροισμα καλών προθέσεων ή έκθεση ιδεών. Είναι μία διαδικασία σκληρή, επίπονη με νομικές διασφαλίσεις και πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές διαστάσεις που πατάει σε ρίζες ιστορικές και έχει προβολή στο μέλλον. Μία αντιπαράθεση εθνικού δυναμικού, εθνικής ισχύος και ακτινοβολίας και βέβαια διεθνών συσχετισμών και συμμαχιών, που παράγει το τελικό αποτέλεσμα της προώθησης του εθνικού συμφέροντος μέσα σε ένα δύσκολο, σκληρό και άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση Τσίπρα βασίστηκε μόνο στην γνωστή αλαζονική ιδεοληψία της.
    Σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε ανοχύρωτη την Ελλάδα και την Μακεδονία. Σαν να μην υπήρχε όλο αυτό το βεβαρημένο ιστορικό παρελθόν που αναφέραμε. Με μία Συμφωνία που οδηγεί την λύση του προβλήματος σε «σαλαμοποίηση», που σε ορισμένες πτυχές θα κρατήσει πέντε ή και περισσότερα χρόνια. Που εξαρτήθηκε από αμφίβολης έκβασης δημοψήφισμα στα Σκόπια, αλλά που στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράστηκε πολλαπλώς και μαζικά στα συλλαλητήρια και στις δημοσκοπήσεις, δεν δόθηκε το δικαίωμα να δηλώσει κι αυτός την βούλησή του με την αμεσότητα και το βάρος ενός δημοψηφίσματος.
    Οι διεθνούς χαρακτήρα πολιτικές δεσμεύσεις και διαδικασίες που δρομολογήθηκαν ήδη από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οριστικοποιήθηκαν με την κύρωσή της, δεν θα είναι διόλου εύκολο νομικά και πολιτικά να ανασταλούν, αν δεν παραβιαστούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν τα Σκόπια, τα οποία ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να τεθούν σε τροχιά ένταξης στην ΕΕ.
    Με τη Συμφωνία κατοχυρώνεται υπέρ των Σκοπίων η διεθνής χρήση του ονόματος Μακεδονία, που έστω ως Βόρεια Μακεδονία θα αποτελεί το μοναδικό κράτος από τα 193 του ΟΗΕ και της Διεθνούς Κοινότητας που θα έχει στον τίτλο του το ένδοξο ελληνικό όνομα της Μακεδονίας. Και το κυριότερο, ο λαός της θα λέγεται «Μακεδόνες» (ιθαγένεια, ταυτότητα) η δε γλώσσα της «μακεδονική», αν και είναι απόλυτα σλαβική.
Εθνικός αυτοχειριασμός – Χρησικτησία που καταπίνει
    Υπάρχει μήπως αμφιβολία για το αν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι καταχράστηκαν και παραβίασαν πολλαπλά την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και έτσι κατέστησαν αφερέγγυοι και αναξιόπιστοι, θα συνεχίσουν την παράνομη πρακτική τους της μονοπώλησης του ονόματος και του περιεχομένου του όρου Μακεδονία-Μακεδόνες; Τώρα πλέον που θα έχουν το Βόρεια Μακεδονία ως οριστικό συνταγματικό και διεθνές όνομά τους και μάλιστα με την υπογραφή του δικαιούχου, δηλαδή της Ελλάδος.
    Υπενθυμίζουμε ότι όταν είχαν το προσωρινό όνομα FYROM εφέροντο διεθνώς και στο εσωτερικό τους σαν Μακεδονία και οι ίδιοι σαν Μακεδόνες. Τώρα με βεβαιότητα μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσουν τον Μακεδονισμό τους ενισχυμένοι και εις το διηνεκές! Άλλωστε είναι γνωστό πόσες καταστάσεις υπάρχουν, λειτουργούν και παραμένουν διεθνώς, σε πλήρη αντίθεση με αποφάσεις, συμφωνίες και δεσμεύσεις κρατών ή της Διεθνούς Κοινότητας και Διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου!
    Δυστυχώς, η διεθνής κοινωνία και οργάνωση παραμένει ατελής και ανολοκλήρωτη. Και αυτός που κατέχει το όνομα, τον τίτλο ή το έδαφος, έστω και παράνομα (βλέπε Βόρεια Κύπρος), έχει μακροπρόθεσμα το τεκμήριο της ιδιοκτησίας δια χρησικτησίας που θα καταπιεί ίσως και την ιστορία και θα εξαλείψει πρακτικά το «Βόρεια» ή σλαβικά «Σεβέρνα».
Φύλλο συκής
    Πριν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από τα στελέχη του (σήμερα υπουργοί) ζητούσαν να οριστικοποιηθεί το όνομα «Μακεδονία» ως κρατικό όνομα των Σκοπίων(!). Σήμερα, ως κυβέρνηση, υπέγραψε και κύρωσε μία Συμφωνία που εκπληρώνει με φύλλο συκής (Βόρεια) εκείνες τις παλιές θέσεις στελεχών του. Παραχωρεί το όνομα του λαού και της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας (Μακεδόνας-μακεδονική) στους Σλάβους των Σκοπίων.
    Προφανώς βέβαια, είναι ευπρόσδεκτη η δωρεάν προσφορά αυτή από τους Σκοπιανούς που κερδίζουν έτσι την ένταξή τους στους κυριότερους Διεθνείς Οργανισμούς του Δυτικού Κόσμου (ΝΑΤΟ και ΕΕ), που διασφαλίζουν την πλαστή ταυτότητα των «Μακεδόνων», της «μακεδονικής» γλώσσας και ουσιαστικά (για όποιον ξέρει και καταλαβαίνει) την οριστική μονοπώληση του Μακεδονισμού διεθνώς στην πορεία του χρόνου! Μαζί βέβαια με την αμυντική ασπίδα του ΝΑΤΟ και τα πολλά δισ ευρώ της ΕΕ.
    Η λάθος κυβέρνηση, την πιο κρίσιμη στιγμή, με γνώμονα την ιδεοληψία της και το εικαζόμενο κομματικό της συμφέρον (που βέβαια θα γίνει μπούμεραγκ), επέλεξε να  οδηγήσει σε αυτοχειριασμό τη χώρα. Το έπραξε για να εξυπηρετήσει απλουστευτικές αντιλήψεις και στρατηγικά συμφέροντα ισχυρών δυτικών χωρών και για να ενισχύσει το διεθνές προφίλ της. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές εκ των πραγμάτων θα προσλάβουν έναν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Αυτό που αρνήθηκαν στον ελληνικό λαό όταν ήταν η ώρα.

ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
    -Αναφέρομαι στα λεχθέντα στην Βουλή, από τον αξιότιμο και κατά τα άλλα συμπαθή κ. Φίλη, διατελέσαντα και Υπουργός Παιδείας.
    -Παρακολούθησα την Ομιλία του στην Βουλή σχετικά με το Σκοπιανό, όπου μεταξύ άλλων μας αναφέρει, ότι:
      .Οι κάτοικοι της Μακεδονίας δεν ήσαν μόνο Έλληνες.
      . Η γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήταν Ελληνική και
      . Η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική.
    Μάλιστα σ’ ό,τι αφορά τους κατοίκους της Μακεδονίας, έφερε ως παράδειγμα τους πρόσφυγες εκ Μ. Ασίας που εγκαταστάθηκαν σ’ αυτήν.
    -Προσωπικά συμφωνώ σε γενικές γραμμές, με αυτά που αναφέρει ο κ. Φίλης. Όμως! εδώ αξίζει τον κόπο ν’ αναφερθούμε για το κάθε ένα ξεχωριστά, που είναι και σοβαρά Εθνικά Θέματα, ώστε να δούμε πού είναι η πραγματική Αλήθεια.
    -ΠΡΩΤΟΝ: Εις ό,τι αφορά τους κατοίκους της Μακεδονίας, πράγματι το 1912 υπήρχαν, Έλληνες, Σλάβοι, Τούρκοι, Αλβανοί, Εβραίοι, Βλάχοι κ.λπ., οι οποίοι μετοίκησαν εις αυτήν από το 600-800 μ.Χ. ίσως και νωρίτερα ή και αργότερα, από άλλες περιοχές. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των, μέχρι την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Το 1878 μετά την ήττα των Τούρκων από τους Ρώσους στον Ρωσσοτουρκικό Πόλεμο, η Ρωσία χρησιμοποιώντας, ως εφαλτήριο την Βουλγαρία, δημιούργησε δια της ως άνω συνθήκης το όνειρο της Μεγάλης Βουλγαρίας, παραχωρώντας ένα μεγάλο μέρος της Μακεδονίας στην Βουλγαρία, για κάθοδο των Ρώσων στο Αιγαίο Πέλαγος. Ευτυχώς για την Ελλάδα, τότε διαφώνησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις και με την Συνθήκη του Βερολίνου (13-7-1878), ανάγκασαν τους Ρώσους ν’ ακυρώσουν την συνθήκη αυτή. Έτσι εσώθη το Ελληνικό Στοιχείο της Μακεδονίας που ήταν και η πλειοψηφία, από βέβαιο εκβουλγαρισμό. Μπορεί η Συνθήκη για την Μεγάλη Βουλγαρία να ακυρώθηκε με την Βερολίνειο Συνθήκη, αλλά στον βουλγαρικό λαό, ενστάλαξε το δηλητήριο της Μεγάλης Βουλγαρίας.
    -Η Βουλγαρία υποστηριζόμενη και από την Ρωσία και εν όψει, της προβλεπόμενης καταρρεύσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άρχισε να οργανώνει και να δημιουργεί υποδομή στον Μακεδονικό Λαό, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ώστε σταδιακά να επιτύχουν την ενσωμάτωσή των στο Βουλγαρικό Κράτος. Έτσι! άρχισε το μαρτύριο του Ελληνικού Λαού της Μακεδονίας. Είναι γνωστές οι δολοφονίες από τα Βουλγαρικά κομιτάτα, Ελλήνων Δεσποτάδων, ιερέων, Δασκάλων, Ελλήνων προυχόντων κ.λπ με την ελπίδα ότι εάν το Ελληνικό στοιχείο μείνει ακέφαλο, θα ήτο πιο εύκολος ο εκβουλγαρισμός και η ενσωμάτωσή του στο Βουλγαρικό Κράτος.
    -Κάπως έτσι, άρχισε ο ακήρυκτος Αγώνας της Ελλάδος με την Βουλγαρία, ο οποίος ονομάστηκε «Μακεδονικός Αγώνας». Στην συνέχεια, μέσα σε 10 χρόνια, η Ελλάδα επέτυχε να δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό. Ο ηρωικός θάνατος του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ το 1904, αποτέλεσε την θρυαλλίδα νέων εξελίξεων, που οδήγησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913) με τελικό αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας, από τον τουρκικό ζυγό και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων της Μακεδονίας από τα Βουλγαρικά κομιτάτα.
    -Σχετικά με τους πρόσφυγες των Ελλήνων εκ Μικράς Ασίας , αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο Κεφάλαιο. Όταν στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Κλεμανσό, Πρωθυπουργός της Γαλλίας, επισκέφθη το Μέτωπο των Συμμάχων στην Μακεδονία, βλέποντας τις διάφορες γλώσσες που ομιλούν σ’ αυτήν (Ελληνικά, Σλαβικά, Τουρκικά, Αλβανικά κ.λπ.) είπε στον Βενιζέλο· «Καλά εδώ Έλληνες δεν υπάρχουν…». Τότε ο οξύνους Βενιζέλος του απάντησε· «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, στην Μακεδονία, όποια πέτρα και αν σηκώσεις Ελληνικό αίμα θα βρεις…». Ανησύχησε όμως για το μέλλον της Μακεδονίας.
    -Όταν άρχισε η Μικρασιατική Καταστροφή και οι Έλληνες πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας ήρχοντο στην Ελλάδα, τότε ο Βενιζέλος, έχοντας υπ’ όψιν το Μακεδονικό ζήτημα, με πολλές και δελεαστικές υποσχέσεις (σπίτια, κτήματα, μέριμνα κράτους, κ.λπ.) παρότρυνε τους πρόσφυγες να πάνε στην Μακεδονία. Πολλές προσφυγικές οικογένειες, μεταξύ των και η πατρική μου οικογένεια, ακούοντας τις δελεαστικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος, αναχώρησαν από άλλα μέρη της Ελλάδας, πλην αυτών που ήλθαν εκ Θράκης, απ’ ευθείας στην Μακεδονία.
    -Μέχρι ν’ αποκατασταθούν οι πρόσφυγες, σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα επιβιώσεως. Όμως! οι σημερινοί (προσφυγικής καταγωγής, που είναι και Έλληνες και Μακεδόνες) συνεδέθησαν με το γηγενές Ελληνικό Στοιχείο της Μακεδονίας και από τότε, όλοι μαζί συνεχίζουν ν’ αποτελούν τον προμαχώνα της υπολοίπου Ελλάδος.
    -Κατά την γνώμη μου, με την κατάσταση που υπήρχε, δηλ. πανσπερμία εθνοτήτων, στην Μακεδονία, πιστεύω ότι οι πρόσφυγες καίτοι ταλαιπωρήθηκαν, συνετέλεσαν στην ισχυροποίηση του Ελληνικού Στοιχείου της Μακεδονίας, το οποίο βέβαια πάντα ήταν περισσότερο. Οι πρόσφυγες μπορεί να προέρχονται από γηγενή Ελληνικά στοιχεία της Μικράς Ασίας, μπορεί όμως να είναι και απόγονοι των Στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου.
    -ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εις ότι αφορά την γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήταν Ελληνική. Το σωστό είναι η γλώσσα των πανσπερμικών εθνοτήτων που εγκαταστάθηκαν σ’ αυτήν, μετά τον 6ο αιώνα μ.Χ., δεν ήταν μόνο ελληνική. Ασφαλώς δεν ήταν όλων Ελληνική.
    -Όμως! κατηγορηματικά, η αρχαία Μακεδονική γλώσσα, ήταν Ελληνική. Ας έλθουμε στο ιστορικό Επεισόδιο της Εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν εκμανής ο Αλέξανδρος από την συμπεριφορά των Στρατιωτών του, ομίλησε σ’ αυτούς αυστηρά στην Μακεδονική γλώσσα. Εδώ! τίθεται το ερώτημα ποία ήταν η γλώσσα των Μακεδόνων: την απάντηση πρέπει να την αναζητήσουμε σε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που καθορίζουν την γλώσσα ενός λαού κατά την ιστορική πορεία της.
    -Κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. όταν ο Μ. Αλέξανδρος εκπαίδευε 30.000 χιλιάδες νεαρούς Πέρσες, για να ενσωματωθούν στον Μακεδονικό Στρατό, κανόνισε να μάθουν Ελληνικά γράμματα και ν’ ανατραφούν σύμφωνα με τα Μακεδονικά πολεμικά ήθη. «Γράμματά τε μανθάνειν Ελληνικά και Μακεδονικοίς όπλοις εντρέφεσθαι» (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, Αλέξανδρος). Επί πλέον, όταν ο Αλέξανδρος επέστρεψε από την Ινδία, οργάνωσε κάθε τομέα του Πεζικού, έτσι ώστε να συντίθεται, από τέσσερις Μακεδόνες Στρατιώτες και δώδεκα Πέρσες (Πλούταρχος). Βασικό στοιχείο και πραγματική ανάγκη είναι σ’ ένα Στρατό η γλώσσα, γι’ αυτό και οι Πέρσες εδιδάσκοντο Ελληνικά. Εξυπακούεται επομένως από τα παραπάνω ότι η γλώσσα των Μακεδόνων Στρατιωτών ήταν Ελληνική. Το να υποθέσουμε ότι οι Πέρσες Στρατιώτες εδιδάσκοντο Ελληνικά και οι Μακεδόνες, ομιλούν μια μη Ελληνική γλώσσα, θα ήταν παράλογο, αδιανόητο και ως υπόθεση ακόμη απαράδεκτο.
    -Τέλος, η παγκοσμίου εμβέλειας ιστορικοί N.G.L. HAMMOND και G.T. CRIFFITH, στο τρίτομο έργο τους «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και συγκεκριμένα στον Β! Τόμο (Σελ. 52-67), μετά από λεπτομερή ανάλυση, των στοιχείων που καθορίζουν την ιστορική πορεία της γλώσσας ενός λαού, καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: «Η ιστορία καταμαρτυρεί ότι η γλώσσα των Μακεδόνων ήταν μια ξεχωριστή διάλεκτος της Αιολικής Ελληνικής. Αντιστάθηκε στις εξωτερικές επιδράσεις, ήταν συντηρητική στην προφορά και παρέμεινε έτσι μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα, όταν υποτάχθηκε πλέον, σχεδόν ολοκληρωτικά, στην πλημμυρίδα της κοινής λεγομένης Ελληνικής».
    -ΤΡΙΤΟΝ: Εις ότι αφορά τον εδαφικό χώρο της Μακεδονίας, ότι δεν είναι μόνο σήμερα Ελληνικός. Όταν μιλάμε για την εδαφική έκταση της Μακεδονίας, μιλάμε για την Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τότε, η Μακεδονία, επεκτείνετο προς βορράν μέχρι τις Ηράκλειες Πύλες, είναι μια πόλη που έκτισε ο Φίλιππος, για να ασφαλίσει τα σύνορά του από Βορρά. Τα ερείπια της πόλεως αυτής βρίσκονται στο έδαφος των σημερινών Σκοπίων μεταξύ Γευγελή και Μοναστηρίου. Οι περιοχές προς βορράν των συνόρων της Μακεδονίας, δηλ. τα σημερινά Σκόπια ήσαν, η Πελαγωνία, η Παιονία και η Δαρδανία.
    -Όταν, μετά τον Α΄ Π.Π. χαράχτηκαν στα Σύνορα της Μακεδονίας προς Βορράν, η Επιτροπή ακολούθησε για την χάραξη, οροθετική γραμμή, με αποτέλεσμα, ένα 6,5% του Μακεδονικού Εδάφους να πάει στα Σκόπια και 4% στην Βουλγαρία στην περιοχή του Όρους Πίριν. Άρα! το Κράτος των Σκοπίων δεν έχει κανένα δικαίωμα, ν’ αυτονομασθεί Μακεδονία. Ονόματα που μπορούσαν να έχουν είναι, Πελαγωνία, Παιανία και Δαρδανία όπως ελέγοντο προ του 1944 (Τίτο).
    -Επομένως! τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες «ελαφρά τη καρδία», δεν πρέπει ν’ αναφερόμεθα έτσι, για τους κατοίκους της Μακεδονίας, την γλώσσα των και για την Μακεδονία του Φιλίππου.
    -Τέλος! κατά την γνώμη μου δεν έχει κανένα δικαίωμα Ελληνική Κυβέρνηση, που αντλεί την εξουσία της από τον λαό, χωρίς την έγκριση αυτού, να απεμπολήσει τον ιστορικό, πολιτισμικό και γλωσσικό θησαυρό της, τον οποίο κληρονόμησε από τους προγόνους της, οι οποίοι με αγώνες, θυσίες και αίμα, κατέκτησαν, διατήρησαν και μας κληροδότησαν.
    -Και! Όμως εμείς σήμερα παραδώσαμε αυτή την χρυσή κληρονομιά. Δεν ξέρω έναντι πόσων τριάκοντα αργυρίων, στο συνοθύλευμα εθνοτήτων του Κράτους των Σκοπίων. Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη προς ημάς. ΚΡΙΜΑ....