ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η διάσημη παραλία Maya Bay κινδυνεύει να κλείσει λόγω των τουριστών



    Είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ταϊλάνδης και πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες του Leonardo DiCaprio. Ωστόσο, οι αρχές της Ταϊλάνδης πρόκειται να κλείσουν προσωρινά την περίφημη παραλία Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi, καθώς οι ορδές τουριστών βλάπτουν τον κοραλλιογενή ύφαλο.
    Η παραλία αποτέλεσε το σκηνικό της ταινίας «The Beach» που κυκλοφόρησε το 2000 με πρωταγωνιστή το DiCaprio που υποδυόταν έναν Αμερικανό ταξιδιώτη που αναζητά περιπέτειες στην Ταϊλάνδη. Η Maya Bay έγινε σημείο αναφοράς λόγω της ταινίας και προσέλκυσε πλήθος τουριστών στην περιοχή.
     Υπολογίζεται ότι μέχρι 5.000 τουρίστες τη μέρα νοικιάζουν σκάφη από το κοντινό νησί του Πουκέτ για να απολαύσουν τον ήλιο στην εκπληκτική ακτογραμμή της παραλίας.
    Οι εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κρίνοντας απαραίτητη την απαγόρευση τουριστών στην παραλία από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η λύση αυτή όμως μπορεί να μην είναι εντελώς αποδοτική. Χρησιμότερο θα ήταν η παραλία να σταματήσει να δέχεται εντελώς τουρίστες, πράγμα αδύνατο να συμβεί όμως, μιας και η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό.
    Ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη «άνθισε» τα τελευταία χρόνια και το 2018 αναμένεται να καλωσορίσει αριθμό-ρεκόρ τουριστών που ανέρχεται στα 37,5 εκατομμύρια. Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν κλείσει και άλλες παραλίες κατά το παρελθόν σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και πρόκειται να το κάνουν για μια ακόμη φορά στην παραλία Maya Bay.