ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΒΟΛΗ 'KEOAX THE GUARDIANS OF MT OLYMPUS' ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Παραγωγή Ellopia Films USA
    Σε κλειστή προβολή παρουσιάστηκε το τέταρτο ντοκιμαντέρ της σειράς Mt Olympus με τίτλο "ΚΕΟΑΧ ΤΗΕ GUARDIANS OF MT OLYMPUS" στο αμφιθέατρο της 1η Στρατιάς    στην Λάρισα παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Aντιστρατήγου Ζερβάκη Δημόκριτου και του Διευθυντή των Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγου Μπούνα Ευθύμιου την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2018.
    Το τεκμηριογράφημα παρακουλούθησαν περισσότεροι από τριακόσοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί της 1ης Στρατιάς καθώς και o διοικητής και αξιωματικοί της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας.
    Η παγκόσμια πρώτη του ΚΕΟΑΧ ΤΗΕ GUARDIANS OF MT OLYMPUS είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2017 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
    Μετά το τέλος της προβολής ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ζερβάκης Δημόκριτος
απένειμε τιμητική πλακέτα της 1ης Στρατιάς στην δημιουργό του ντοκιμαντέρ Αθηνά Κρικέλη, τιμώντας στο πρόσωπό της όλους τους συνεργάτες της Ελλοπια στη Αμερική Ελλάδα και Κύπρο.

    Μιλώντας προς τους παρευρισκομένους η Διευθύντρια της Ellopia Films USA τους διαβεβαίωσε πως η Εllopia θα συνεχίσει να βοηθά με τηλεοπτικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ την Ελλάδα την ιστορία και τους ανθρώπους της. 'Είναι υποχρέωσή και καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα να την τιμούμε και να την προβάλουμε όπως και όταν μπορούμε στα πέρατα του κόσμου'
    Για την δημιουργία του ντοκυμαντέρ αυτού απαιτήθηκαν συνολικά 4 μήνες γυρισμάτων (σε τρείς διαφορετικές εποχές του χρόνου) ενώ η Σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη έμεινε μετά από έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στους χώρους του ΚΕΟΑΧ όπου ακολούθησε την καθημερινή τους εκπαίδευση.
    Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η παγκοσμίως βραβευμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Πρόκειται για την μοναδική ελληνίδα της Αμερικής που από το 1992 ψηφίζει στα EMMYS, NY Festivals και στα προκαταρκτικά των ΟΣΚΑΡΣ. Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του τεκμηριογραφήματος έγινε βασιζόμενη στην προσωπική εργασία και εθελοντική προσφορά της ομάδας της Εllopia στην Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική. Ηδη τα τρια πρώτα ντοκυμαντέρ της σειράς ΟΛΥΜΠΟΣ έχουν αποσπάσει 12 παγκόσμιες διακρίσεις και αγαλματίδια
    Elassona Secret Path to Mt Olympus
    Mt Olympus the Creation
    EMAK in Rescue Mode
    Ο Διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων κ Ευθύμιος Μπούνας κατά την διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ είχε δηλώσει
    "Η κ Κρικέλη μαζί με τους συνεργάτες της αποφάσισε να κάνει κάποια ντοκιμαντέρ για τον Ολυμπο. Αυτά τα έκανε ανυστερόβουλα, πατριωτικά. Μέσα σε αυτά τα ντοκιμαντέρ όμως δεν μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι. Με αυτή την σκέψη ενσωμάτωσε και το ΚΕΑΧ και την ΕΜΑΚ. Στο ντοκιμαντέρ για το ΚΕΟΑΧ έδωσε έναν πολύ παραστατικό τίτλο, "Οι Φύλακες του Ολύμπου" ότι είναι δηλαδή και στην πραγματικότητα!     Το ΚΕΟΑΧ είναι ένα κέντρο που το έχουν επισκεφθεί λίγοι το ξέρουν πολλοί, αλλά όσοι το έχουν επισκεφθεί έχουν γοητευθεί και το έχουν αγαπήσει.
    Με αυτό το ντοκιμαντέρ όμως το ΚΕΟΑΧ θα γίνει ευρύτερα γνωστό, σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων κυρίως εκτός Ελλάδος! Αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει την πραγματικότητα. Την συνήθη καθημερινότητα των ανθρώπων του ΚΕΟΑΧ, χωρίς υπερβολές, χωρίς οποιαδήποτε ωραιοποίηση. Επίσης δείχνει με έναν εξαιρετικό και συναισθηματικό τρόπο το έργο που παράγουν οι άνθρωποι μας, το προσωπικό μας στο ΚΕΟΑΧ και για αυτό το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων είναι υπερήφανο και ιδιαίτερα ευχαριστημένο για το ντοκιμαντέρ αυτό.
    Στιγμιότυπα από την παράδοση τιμητικής πλακέτας της 1ης Στρατιάς στη δημιουργό Αθηνά Κρικέλη από τον Αντιστράτηγο Ζερβάκη Δημόκριτο