ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

H «Πρωτοβουλία» στηρίζει τον Γιάννη Μπουτάρη



Από parallaxi
    Η “Πρωτοβουλία” εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, στηρίζοντας τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη:
    Τις τελευταίες ώρες με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπολύθηκε ένας οχετός προσωπικών ύβρεων και χυδαιοτήτων με βασικό στόχο την αποδόμηση του ίδιου του Δημάρχου ως προσωπικότητας και, μέσω αυτής, των απόψεών του για λύση στο χρονίζον θέμα των σχέσεών μας με τη γείτονα πΓΔΜ.
    Ένα συνονθύλευμα προσώπων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν απευθείας τον λαό, εκμεταλλευόμενοι το θυμικό και το συναίσθημα μερίδας του κόσμου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν προσωπικά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις στον Γιάννη Μπουτάρη βάλλοντας ευθέως κατά της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης ιδεών και απόψεων. Από πότε «ποινικοποιήθηκε» η δημοκρατία;
    Οι απόψεις του Δημάρχου και της «Πρωτοβουλίας» για το συγκεκριμένο θέμα είναι διατυπωμένες δημοσίως και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με την εκάστοτε φορά των πολιτικών ανέμων. Είμαστε σταθερά υπέρ μιας βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να επικεντρωθούν στα πραγματικά τους προβλήματα και να προχωρήσουν στον δρόμο της ειρήνης, της φιλίας και της ανάπτυξης.
    Τα πολιτικά πρόσωπα που συμπλέουν με τις χυδαίες επιθέσεις κατά του Δημάρχου, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας ξανασκεφτούν ότι οι υβριστές στρέφονται κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, άρα και κατά των ιδίων, στρώνοντας το χαλί στην εδραίωση ακραίων αντιδημοκρατικών δυνάμεων, επικίνδυνων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
    Αποδοκιμάζουμε:
    Κάθε προσβλητική δήλωση και ενέργεια σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
    Τον διχαστικό λόγο και την επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη.
    Ο Δήμαρχος και η «Πρωτοβουλία» επικεντρώνουν τη δράση τους στη συνέχιση του έργου για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι Θεσσαλονικείς δύο φορές, έργο, τα απτά αποτελέσματα του οποίου διαπιστώνουν καθημερινά οι δημότες της πόλης