ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ



Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
            Το παρόν κείμενο είναι απόρροια ερεθίσματος και αγανάκτησης, από το απύθμενο θράσος της Τουρκίας, η οποία έχει ξεσαλώσει από πάσης πλευράς.
            - Διαλαλεί ότι είναι μια φιλήσυχη χώρα που επιθυμεί να ζήσει ειρηνικά, αλλά οι κακοί γείτονές τις, ιδίως η Ελλάδα ψάχνει ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της. Ας μας πει όμως έστω μια περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Ελλάδος.
            - Έχει βάλλει φωτιά στο Αιγαίο, με απαιτήσεις ελληνικών εδαφών, παραβιάσεις του Ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου, σε καθημερινή βάση, οι οποίες δεν μετριούνται πλέον. Και! όμως λέει ότι επιθυμεί την ειρήνη.
            - Οι προκλήσεις των Τούρκων σε καθημερινή βάση, έχουν φθάσει σε απροχώρητο βαθμό στο Αιγαίο, καραδοκούν δε να βρουν την ευκαιρία, για να επιτεθούν κατά της Ελλάδος, για να δημιουργήσουν έτσι τετελεσμένα γεγονότα, όπως στην Κύπρο.
            - Προ ημερών βγήκε ο στενός συνεργάτης του κ. Ερντογάν, ο λαλίστατο κ. Γιγκίτ Μπουλούλ και με αφορμή την νέα κρίση στα Ίμια, είχε το θράσος αυτός ο θρασύτατος κομπάρσος να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «Μύγα» μπρος στον «γίγαντα» την Τουρκία. Τον ενημερώνουμε λοιπόν αυτόν και τους ομοίους του ότι, ο Ελληνικός Στρατός, δηλ. η Ελλάδα (Μύγα) τα έβαλε με δύο αυτοκρατορίες του φασισμού κατά τον Β΄ Π.Π. με τα γνωστά αποτελέσματα, για την Ελπίδα σωτηρίας των Ελευθέρων λαών της Ευρώπης και όχι μόνο, ότι δεν είναι ανίκητος ο φασιστικός Άξονας, τότε εσείς οι Τούρκοι (Γίγαντες) που ήσασταν; Σαν Επιτήδειος Ουδέτερος και παμπόνηρος το 1942 υπογράψατε με την Γερμανία σύμφωνο Συνεργασίας και το 1944 που κατέρρεε η Γερμανία κηρύξατε τον Πόλεμο εσείς οι «Γίγαντες» εναντίον της.
            - Επιτέθηκε η Τουρκία και κατέλαβε μέρος του Κυπριακού Κράτους και παραμένει εκεί από το 1974, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. Αυτή λοιπόν η χώρα μιλάει για ειρηνική συμβίωση μετά των γειτόνων τις;
            - Ο Στρατηγός Ακάρ Χουλούσι  Α/ΓΕΕΔ των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας δηλώνει: …Έχουμε την ισχύν να εξασφαλίσουμε την πλήρη κυριαρχία στο Αιγαίο, όμως! επιδεικνύουμε κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Ουδέν σχόλιο για πώς αισθάνονται οι Τούρκοι ηγέτες την ειρήνη και την φιλία.
            - Ο κ. Ερντογάν και το περιβάλλον του αμφισβητούν ανοικτά πλέον, το καθεστώς 152 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου και τα θεωρούν απροσδιόριστα. Δηλ. αμφισβητούν την Ελληνικότητα των νήσων του Αιγαίου, που είναι Ελληνικά από δεκάδες αιώνες, με Ελληνικά ονόματα και Έλληνες κατοίκους.
            - Παρακάτω παραθέτω σταχυολογώντας μερικά ιστορικά γεγονότα, όπως τα διδάσκει η Τουρκική Παιδεία και τα οποία εμποδίζουν τα μέγιστα στην Ειρηνική συμβίωση των δύο λαών Ελλάδος-Τουρκίας. Στην Προπαγάνδα αυτή βασίζεται επίσης η Τουρκική εξωτερική Πολιτική, στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, ενημερώνοντας και τα διάφορα κράτη επί των Ιστοριών αυτών θεμάτων, πάντα κατά την Τουρκική Προπαγανδιστική άποψη, όπως!
           Οι Διοικούντες τότε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επέδειξαν μεγαλύτερη οικειότητα προς τους Τούρκους και τους αναγνώρισαν μεγαλύτερα δικαιώματα επί των Βυζαντινών εδαφών. Επίσης τον ΦΑΤΙΧ ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΕΧΜΕΤ δεν τον χαρακτήρισαν ως ένα «Λήσταρχο» ή «κατακτητή» ο οποίος κατέλαβε τα εδάφη τους δια της βίας, αλλά επέδειξαν τόσο ενδιαφέρον προς αυτόν, που έφθανε στο σημείο να τον αποκαλούν «Νόμιμο Αυτοκράτορα και διάδοχο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».
           Ο σημερινός Ελληνικός Λαός ουδεμίαν σχέση έχει, είτε μακρινή είτε εγγυτέρα με τους Αρχαίους Έλληνες, την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τους Ποντίους. Εν τούτοις και παρά τα ιστορικά δεδομένα, οι σημερινοί Έλληνες επιδιώκουν με προπαγανδιστικές δραστηριότητες να πείσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη περί του αντιθέτου.
           Η Τουρκία ίσως από πλευράς γειτόνων είναι η μοναδική άτυχη χώρα στον κόσμο. Σ’ όλη την ιστορική της πορεία έγινε στόχος άσχημων διπλωματικών παιχνιδιών και δέχθηκε άδικες επιθέσεις.
           Η Τουρκία είναι κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας που είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Σήμερα δεν περιορίστηκαν μόνο τα όρια του Τουρκικού Κράτους, αλλά πολλαπλασιάστηκαν και οι εχθροί της. Εξαιτίας αυτής της διαδοχής έχει κληρονομήσει ορισμένες χρόνιες ασθένειες, παρ’ όλο ότι μένει πιστή στην εξωτερική της πολιτική και στις αρχές του Ατατούρκ «Ειρήνη στη χώρα», «Ειρήνη στον κόσμο». Επιθυμεί να μη δημιουργεί προβλήματα στους γείτονές της, ενώ αυτοί έχουν κάθε στιγμή στραμμένα τα βλέμματά τους στα εδάφη της.
           Οι Γείτονές της, τόσο η Βουλγαρία, το Ιράκ, η Συρία, όσο και η Ελλάδα που είναι ταυτόχρονα και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, γεννήθηκαν πάνω στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκαν και έφτασαν στην σημερινή τους κατάσταση.
           Το Τουρκικό έθνος αποδέχθηκε τον σχηματισμό του Ελληνικού Κράτους, σαν αποτέλεσμα των απελευθερωτικών κινημάτων που εμφανίστηκαν γύρω στο 1820 στην Ευρώπη.
           Αυτό που ανησυχεί το Τουρκικό έθνος σήμερα είναι οι βλέψεις της Ελλάδος πάνω στα εδάφη της ανατολής. Δεν αρκέστηκε η Ελλάδα σε όσα, με τετελεσμένα γεγονότα, συμπεριέλαβε στα σύνορά της, την Κρήτη, την Δυτική Θράκη, τα Δωδεκάνησα, δεν χόρτασε και παραμένει απειλητική κατά της Τουρκίας.
           Παρ’ όλα αυτά η Τουρκία δίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Ελλάδα και σέβεται την ακεραιότητά της. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τον Τουρκικό λαό. Σκοπός δεν είναι η σπορά του μίσους και της εχθρότητας μεταξύ των λαών, που είναι καταδικασμένοι να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά η επίλυση των προβλημάτων με φιλικό και πολιτισμένο τρόπο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.
           Δυστυχώς το τείχος που στήνει η Ελληνική προπαγάνδα και οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορεί να το διαπεράσει κανείς. Έτσι δεν μπορεί κανείς να δει την πραγματικότητα και οι λαοί των δύο χωρών δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεταξύ των.
            - Πώς, λοιπόν θα μπορέσει ν’ αναπτυχθεί μια ειλικρινής ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση, όταν η παιδεία του Τουρκικού λαού και η Τουρκική προπαγάνδα σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, στηρίζεται στην διαστρέβλωση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων και την παραποίηση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους;
            - Όταν ένα γειτονικό Κράτος αμφισβητώντας διεθνείς συμβάσεις και υπογραφείσες συμφωνίες και προβάλλοντας την ισχύ των όπλων, διεκδικεί εδάφη ελληνικής επικράτειας, δεν μπορεί να οικοδομηθεί φιλία μεταξύ των λαών αυτών, και το χειρότερο, όταν ο λαός αυτός και η διεθνής κοινή γνώμη τροφοδοτείται και προπαγανδίζεται με ανιστόρητα ψεύδη.
            - Δεν είναι εύκολο οι δύο λαοί Έλληνες και Τούρκοι να ομογειτνιάσουν ειρηνικά. Οι κάποιες ελπιδοφόρες συνυπάρξεις, για περιορισμένο χρόνο και περιορισμένο χώρο και αριθμό, δεν αντέχουν ούτε στο φύσημα μιας παρεξήγησης μικρού παιδιού. Είμαι υποχρεωμένος εδώ να επισημάνω τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες ελάχιστων καλλιτεχνών των δύο χωρών, των παραγόντων του Αθλητισμού, των ειδικών τμημάτων παροχής βοηθείας και τέλος τον κορυφαίο στον τομέα αυτόν της ανάγκης συνύπαρξης κ. Μίκη Θεοδωράκη. Όμως, με λύπη μου πιστεύω ότι, οι αναλαμπές αυτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, μπρος στο μέγα ιστορικό τοίχος που χωρίζει τους δύο λαούς.
            - Συμπερασματικά το τονίζω, κατά την γνώμη μου, αποστολή των Διοικούντων την χαρισματική και ιστορική πατρίδα μας θα πρέπει να είναι, η εξασφάλιση και διατήρηση της ακεραιότητας της πατρίδος μας, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, χύνοντας το αίμα χιλιάδων ηρώων μας.
            - Για τον λόγο αυτό απαιτείται:
           Πλήρη γνώση χρήσεων από τους Διοικούντες, προβλημάτων κρίσεως, όχι! Τηλεφωνικά, απλά ελάτε να μας σώσετε.
           Αύξηση της θητείας των ανδρών σε 18 μήνες τουλάχιστον και επιτέλους στράτευση κανονική των γυναικών, με παράλληλη χρηματοδότηση της Άμυνας εκ των περισσευμάτων και εκ των εχόντων Ελλήνων Πατριωτών.
           Ελληνική Ιστορική και Πατριωτική Παιδεία των νέων μας, με ταυτόχρονη ηθική προπαρασκευή του Ελληνικού Λαού.
            «Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το Έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες μας, τις τέχνες. Η Ελλάς είναι το φως!!!» (ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ).