ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Γίναμε αστροναύτες για χάρη του»: Πώς η NASA αποχαιρέτησε τον Λέοναρντ Νίμοϊ



    «Τόσο πολλοί από εμάς εμπνεύστηκαν από το Star Trek» γράφει το tweet με το οποίο η NASA αποχαιρέτισε τον Λέοναρντ Νίμοϊ, τον Σποκ της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια.
    Η φωτογραφία με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή της η NASA είναι από το 1976, από τα αποκαλυπτήρια του πρώτου διαστημικού λεωφορείου. Διακρίνονται τα βασικά μέλη του καστ, μεταξύ των οποίων (στο κέντρο) ο Λέοναρντ Νίμοϊ, καθώς και ο δημιουργός του σειράς,Τζιν Ροντενμπέρι.
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως το πρώτο διαστημικό λεωφορείο ονομάστηκε Enterprise, όπως το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Κάπτεν Κερκ, ο Σποκ, ο Σκότι και οι άλλοι ήρωες της σειράς.
    Για την απώλεια του Λέοναρντ Νίμοϊ μίλησαν και οι αστροναύτες Μαρκ Λέοναρντ, της ΝASA, και Λούκα Παρμιτάνο, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, οι οποίοι υπογράμμισαν το πόσο ο Σποκ υπήρξε πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων και εξερευνητών του Διαστήματος.
    Την απώλεια του Νίμοϊ, ο οποίος μέσω των περιπετειών του Entreprize εκλαϊκευσε την εξερεύνηση του Διαστήματος, θρήνησαν πολλοί αστροναύτες, μεταξύ αυτών ο Σκοτ Κέλι του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.