ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τζογάριζαν με τα κρατικά ομόλογα και έχασαν! Ας πρόσεχαν



http://kapistri.blogspot.gr
    ΠΑΡΑ πολλές φορές, διάφοροι ξένοι απατεώνες τους οποίους, οι… ντόπιοι συνάδελφοί τους ονομάζουν «επενδυτές», ή «FUND» ή μεγαλοκομπιναδόρους, ερχόντουσαν στην Ελλάδα, ΦΟΥΣΚΩΝΑΝ τεχνητά το χρηματιστήριό μας, ΕΚΑΝΑΝ τις ΑΡΠΑΚΤΕΣ τους και μετά μην τους είδατε!
    Εξαφανίζονταν σαν το γνωστό από τα Μέγαρα Παναή, που γύριζε την Ελλάδα, αρραβωνιαζόταν, έτρωγε και έπινε τζάμπα και αφού «χαιρόταν» και την αρραβωνιάρα, εξαφανιζόταν με αποτέλεσμα γνωστός παλιός συνθέτης να γράψει το λαϊκό άσμα «Μην είδατε παιδιά τον Παναή, τον είδαμε στα Μέγαρα που πούλαγε κομπολόγια…».
    Έτσι λοιπόν το χρηματιστήριό μας τα τελευταία χρόνια, γνώρισε πολλούς… «Παναήδες» που έρχονταν στην Αθήνα, μας παρίσταναν τους πλούσιους «γαμπρούς», έφθαναν στα ύψη διάφορες μετοχές - σαπάκια, ο κόσμος «τσίμπαγε» και έβαζε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο, μάλιστα για να τα… «κονομήσουν» πολλοί πούλησαν τα χωράφια και τα σπίτια τους, και στο τέλος μας έπαιρναν οι ξένοι τα λεφτά μας και εξαφανίζονταν. Αυτό το κόλπο δεν έγινε ούτε μια, ούτε δύο φορές.
   Έγινε πάρα πολλές φορές, με αποκορύφωμα το 1999 – 2000, τότε που παίχθηκαν τεράστια ποσά στο ελληνικό χρηματιστήριο. Τότε που όλες οι μετοχές έφθασαν στα ύψη, ακόμα και κάτι… ψοφίμια νεκραναστήθηκαν και στο τέλος ο κόσμος έκλαιγε τις περιουσίες που έχασε!.. Το ΙΔΙΟ ακριβώς ΚΟΛΠΟ πήγαν να παίξουν σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας και οι περίφημες «αγορές», που δάνειζαν στο «κράτος» -στους κλεφτοπολιτικούς μας δηλαδή- τεράστια ποσά με ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, και έπαιρναν ελληνικά κρατικά ομόλογα από τα οποία, ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ κυριολεκτικά, ένα σωρό απατεώνες…
   Όλοι αυτοί οι κύριοι των «αγορών», στην ουσία ΕΠΑΙΖΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ με τα κρατικά ομόλογα που αγόραζαν. Αγόραζαν δηλαδή ελληνικά κρατικά ομόλογα και εισέπρατταν εξωφρενικούς τόκους και όταν έσκασε η φούσκα των κρατικών ομολόγων, η κυβέρνηση έπρεπε να τους πει, «Κύριοι, το ξέρατε ότι τα ομόλογα που αγοράζατε ήταν τζόγος και ο τζόγος έχει πάντα ρίσκο. Παίξατε και χάσατε . Καλά να πάθετε»!  Στη συνέχεια βέβαια, κάποια λαμόγια της Ευρώπης αποφάσισαν αυτά τα ιδιωτικά χρέη των αγορών να τα αγοράσει η Ευρωζώνη και να τα μετατρέψει σε δημόσια χρέη της χώρας μας και τα μοίρασε τα «σκουπίδια» των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι δανειστές.
    Γι’ αυτό φώναζε τις προάλλες ο Ραχόι ότι η χώρα του η Ισπανία έχει δανείσει τους Έλληνες φορολογούμενους με 40 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι οι Ισπανοί δεν έχουν δανείσει ποτέ ούτε ένα ευρώ στη χώρα μας.
    Απλώς επειδή η Ισπανία είναι καταχρεωμένη και επειδή ήθελε να τα έχει καλά με τον Ντράγκι, αγόρασε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα - σκουπίδια, από τους τοκογλύφους δανειστές μας, που από ιδιωτικά χρέη, τα είχαν μετατρέψει, έτσι, σε δημόσια χρέη.