ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ρατσιστική επίθεση από ελεγκτές εισιτηρίων και αστυνομικούς -Τι καταγγέλλει μία γυναίκα



Άλλο τι καταγγέλει, και άλλο τι έγινε, έτσι δεν είναι ?
Μπορεί να έχει δίκιο, μπορέι και άδικο.
Και αυτοί οι αστυνομικοί, γιατί την βασάνιζαν επί 3 ώρες? Πολύ δεν ήταν ?
Όμως, δεν μας είπε γιατί δεν είχε εισιτήριο.
Πολύ ‘’μούφα’’ φαίνεται η υπόθεση, και θα ψάξω, αν μπορέσω, για εξελίξεις.
    Συγκλονίζει η καταγγελία μίας γυναίκας, για την αντιμετώπιση που είχε από ελεγκτές τρόλεϊ αλλά και αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. Η Μιρέλα Λόπεζ έζησε μάλιστα τη ρατσιστική συμπεριφορά τους μπροστά στο ένα από τα δύο της παιδιά.
    Οπως κατήγγειλε μιλώντας στο Mega η Ελληνίδα με περουβιανή καταγωγή ( εσείς λέτε αυτό, εγώ λέω’’ Η Περουβιανή με Ελληνική υπηκοότητα’’ )που ζει 18 χρόνια στην Ελλάδα, οι ελεγκτές που μπήκαν στην γραμμή 20 του τρόλεϊ από το Φάληρο για τη Δραπετσώνα και διαπίστωσαν ότι δεν είχε εισιτήριο την έβρισαν με χυδαία λόγια και χειρονομίες και κάλεσαν την αστυνομία.
    Η ίδια αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τη χώρισαν βίαια από την κόρη της, της πήραν τα προσωπικά της αντικείμενα, την έδεσαν χειροπόδαρα και την έκλεισαν στο κρατητήριο, αρνούμενοι να της δώσουν νερό, και τα απαραίτητα φάρμακα για την καρδιά. Σύμφωνα με την 38χρονη, έμεινε εκεί για τρεις ώρες, ενώ οι αστυνομικοί την υποχρέωσαν να εξεταστεί από ψυχίατρο.
    Μάλιστα, πριν την αφήσουν να φύγει τελικά, ένας αστυνομικός την υποχρέωσε να κόψει με το ψαλίδι το δελτίο ταυτότητάς της και του μεγαλύτερου παιδιού της, την κάρτα συγκοινωνιών και το τραπεζικό της βιβλιάριο. «Μου είπαν ότι εγώ και ο γιος μου δεν έπρεπε να πάρουμε αυτή την ταυτότητα γιατί δεν είμαστε Ελληνες», διηγήθηκε μιλώντας στο Mega.
    Ηδη, η αστυνομία αλλά και η διοίκηση των οδικών συγκοινωνιών κάνουν έρευνα για το περιστατικό, ενώ οι ελεγκτές να υποστηρίζουν ότι η 38χρονη ήταν εκείνη που τους επιτέθηκε.