ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Συμμετείχαν Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης, επεστράφησαν συνολικά σαράντα (40) πολίτες Πακιστάν
    Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (15.09.2014), μέσω ειδικής πτήσης charter με  προορισμό το Πακιστάν Συμμετείχαν τρία Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
    Ειδικότερα, στην κοινή επιχείρηση επιστροφής, συμμετείχαν αποστολές από την Ελλάδα, την Λιθουανία και την Βουλγαρία, ενώ πραγματοποιήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨, που είχε οριστεί ως αεροδρόμιο επιβίβασης.
    Συνολικά επιβιβάστηκαν για επιστροφή με προορισμό τη Λαχώρη του Πακιστάν, σαράντα (40) πολίτες Πακιστάν, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο σε έδαφος Schengen.
    Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα επεστράφησαν τριάντα επτά (37) αλλοδαποί, δύο από τη Λιθουανία και ένας από τη Βουλγαρία.
    Η κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών καλύφθηκε οικονομικά και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX