ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΥΡΓΟΣ ΟΤΕ Καφές σερβιρισμένος με «καπέλο»

http://www.makthes.gr/
    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, το κυλικείο, εκμεταλλευόμενο το μονοπώλιο, χρέωνε τον καφέ έως και 8,5 ευρώ, καθώς παραπλανητικά επιβάρυνε την τιμή των προϊόντων με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.
    Μάλιστα, η τιμή του αυξήθηκε κατά σχεδόν 24% μέσα σε μια τετραετία, καθώς σε σχετικό ρεπορτάζ της «Μ» το 2010 ο καφές εσπρέσο κόστιζε 6,5 ευρώ. Κλιμάκιο του υπουργείου Εμπορίου, που διενήργησε έλεγχο, επέβαλε στο κυλικείο πρόστιμο, καθώς επιπλέον δεν διέθετε ούτε φύλλα διαμαρτυρίας στην έξοδο.
    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε πως η ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει και ασυδοσία, προσθέτοντας πως το υπουργείο παρεμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, επιβάλλοντας πρόστιμα που ξεκινούν από χίλια ευρώ.
    Με ανακοίνωσή της η ΔΕΘ-Helexpo διευκρινίζει ότι ο πύργος του ΟΤΕ, που βρίσκεται μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1970 και παραχωρήθηκε προς χρήση για 30 χρόνια στον ΟΤΕ, μετά την πάροδο των 30 ετών ενοικιάστηκε για 12 χρόνια στον ΟΤΕ και το 2012 ανανεώθηκε αυτή η σύμβαση για μία ακόμη δωδεκαετία.
    Οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις που εκμισθώνονται ή πραγματοποιούνται εντός του πύργου του ΟΤΕ αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του μισθωτή, δηλαδή του ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ έχει επιλέξει και ανάδοχο για τη λειτουργία του κυλικείου που βρίσκεται εντός του πύργου. Η σχέση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΟΤΕ είναι μια σχέση αποκλειστικά εκμισθωτή - μισθωτή και ως εκ τούτου ο εθνικός εκθεσιακός φορέας  δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως ανάμιξη στην επιλογή αναδόχων για την εκμετάλλευση χώρων εντός του πύργου.