ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (21/6/23)

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι Ρώσοι Ευέλπιδες υπερασπίζονται τα ρωσοουκρανικά σύνορα

          Οι ρωσικές Στρατιωτικές Αρχές συνεχίζουν να βασίζονται στους Ευέλπιδες  των ρωσικών Στρατιωτικών  Ακαδημιών για την ενίσχυση της ασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών.

          Το Κέντρο Αντιστάσεως της Ουκρανίας, ανέφερε ότι Τριτοετείς και Τεταρτοετείς Ευέλπιδες από την Στρατιωτική Ακαδημία Μιχαίλιβ του Πυροβολικού της Αγίας Πετρουπόλεως, θα αναπτυχθούν σύντομα στις συνοριακές περιοχές, αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στους όλμους και τα υπόλοιπα Συστήματα του Πυροβολικού.

     Το Κέντρο σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν ελλείψεις σε προσωπικό το οποίο καλύπτει τις παραμεθόριες περιοχές και ότι η ανάπτυξη των πρόσφατα αποφοιτησάντων Ευελπίδων επιβεβαιώνει το πρόβλημα αυτό.

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Η  Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλάρ, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στον Άξονα Κουπιάνσκ – Λίμαν  προκειμένου να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην περιοχή. Οπτικό υλικό παρουσιάζει ρωσικές Δυνάμεις να επιτίθενται στο βόρειο τμήμα της Βιλσάνα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ). Επίσης, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Νοβοσελίβσκυ (15 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ) 

----------------------------------------------------------

Ρωσική Αντεπίθεση σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ: Λίμαν και Κουπιάνσκ δέχονται επίθεση 15.000 Ρώσων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/perasan-stin-antepithesi-oi-rosoi-sygkentrosan-tis-efedreies-tous-kai-eksapelysan-epitheseis-se-limanski-kai-koupiansk/

----------------------------------------------------------

Συνεχίζεται η σφοδρή ρωσική επίθεση προς Λίμαν και Κουπιάνσκ – Το Κίεβο μετέφερε 2 Tαξιαρχίες από την Ζαπορίζια για να μην διαρραγεί το μέτωπο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/synexizetai-i-sfodri-rosiki-epithesi-pros-liman-kai-koupiansk-to-kievo-metefere-2-taksiarxies-apo-tin-zaporizia-gia-na-min-diarragei-to-metopo/

----------------------------------------------------------

Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στο Λουχάνσκ-Προεξοφλεί αιματοχυσία το Κίεβο: "Δεν ηττώνται χωρίς μάχη οι Ρώσοι, προελαύνουν"

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7175877_ektakto-aifnidiastiki-rosiki-epithesi-sto-loygkansk-proexoflei
Περιοχή της Κρεμίνα 

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις περιοχές των Γιαμπολίβκα ( 17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα), Τόρσκυ (14 χιλιόμετρα Δυτικά της Κρεμίνα), Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), Χριχορίβκα (11 χλμ Νοτίως της Κρεμίνα) και Σπίρνε (24 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

          Ρωσική στρατιωτική ιστοσελίδα ανέφερε ότι, Μονάδες της 76 Αερομεταφερομένης Μεραρχίας Φρουρών (VDV) επιτέθηκαν κοντά στην Κρεμίνα και σημείωσαν μικρή επιτυχία παρά τις προσπάθειες των  ουκρανικών Μονάδων να τις αποκρούσουν.  

    Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι Μονάδες της Κεντρικής Ομάδος Δυνάμεων απώθησαν τρεις ουκρανικές Ομάδες Δολιοφθορών, δυτικά της Κρεμίνα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Κρασνοπολίβκα (10 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ). Επίσης, επιτέθηκαν κοντά στις Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ),  Κουρντιουμίβκα (13 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), Οζαριανίβκα (13 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ).

          Η Υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ, δήλωσε ότι, κατά την προηγουμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στα πλευρά του Μπάκχμουτ. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν μικρής κλίμακος ρωσικές επιθέσεις, κοντά στο Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ   

          Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν παρουσιάζουν  ότι τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προελάσει κοντά στην Πομπιέντα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ). Οι ουκρανικές Δυνάμεις προχώρησαν Νοτιοανατολικά της Πομπιέντα και οι ρωσικές Δυνάμεις Νοτίως της Πομπιέντα.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά σε Αβντίϊβκα, Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα), Μαρίνκα (αμέσως Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ), Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα) 

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης κοντά στο Βόντιανυ (6 χλμ Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)  και το Στέποβυ (7 χλμ βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα). Επίσης ότι τα ουκρανικά Στρατεύματα προέλασαν ελαφρώς, κοντά στο Βέσελυ (3 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα).

           Οπτικό υλικό παρουσιάζει ρωσικές Δυνάμεις να χρησιμοποιούν ένα Άρμα T-54 ή T-55 ως αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που μεταφέρεται με όχημα (VBIED) κοντά στην Πομπιέντα, οι ουκρανικές όμως Δυνάμεις κατέστρεψαν το Άρμα, πριν φτάσει στις ουκρανικές θέσεις.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους μεταξύ του δυτικού Ντόνετσκ και της ανατολικής περιφέρειας Ζαπορίζια. Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι Μονάδες της 40 Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού (Στόλος Ειρηνικού) απέκρουσαν ουκρανική αντεπίθεση κοντά στο Νοβοντόνετσκε (13 χλμ. Νοτιοανατολικά της Βέλικα Νοβοσίλκα).

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι Μονάδες του 1 Ανεξαρτήτου Μηχανοκινήτου Τάγματος Τυφεκιοφόρων («Σλαβική» Ταξιαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ) και της 37 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (36 Στρατιά Συνδεδυασμένων Όπλων, της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας) απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις κοντά στο Ουροζαϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).  Επί πλέον αναφέρεται ότι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση κοντά στο Πργιούτνυ  (17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα)

      Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Ουγκλεντάρ (30 χιλιόμετρα Ανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν της μικρής κλίμακος επιθέσεις τους στην δυτική περιφέρεια της Ζαπορίζια. Οπτικό υλικό που δημοσίευσαν παρουσιάζει την κατάληψη του Πγιατυχάτκυ (23 χλμ. Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ).

          Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι είτε οι ρωσικές Δυνάμεις στην συνέχεια ανεκατέλαβαν τον οικισμό, είτε τον χαρακτήρισαν ως «γκρίζα ζώνη». Ανέφεραν επίσης ότι συνεχίζονται οι μάχες κοντά στην Νοβοντανιλίβκα  (6 χλμ.  Νοτίως του Ορίχιβ) και το Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ).

    Οι Δυνάμεις του Τάγματος Εθελοντών «Sudaplatov» ενεργούν κοντά στο Πγιατυχάτκυ και το 3 Τάγμα του 291 Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού (42 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, της 58 Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας) μάχονται κοντά στο Ορίχιβ.

          Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να προσβάλουν με πυραύλους στόχους σε βάθος της ρωσικής αμυντικής τοποθεσίας στην Περιφέρεια του Ντόνετσκ.  Ένας από τους στόχους αυτούς ήταν και η πόλη Βολβοβάχα (54 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα), η οποία προσεβλήθη από πυραύλους εκτοξευτών HIMARS.

----------------------------------------------------------

Ήττα των Ουκρανών στο Νοβοντονέτσκ: Έχασαν 50 Άρματα και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) – Ρωσική «παγίδα» και στο Ρομπότνι – Από 120 Ουκρανούς σώθηκαν 3

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/itta-ton-oukranon-sto-novontonetsk-exasan-50-tethorakismena-rosiki-pagida-kai-sto-rompotni-apo-120-oukranous-sothikan-3/

----------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία ανέσχεσε την επίθεση στην Μελιτόπολη με σφοδρούς βομβαρδισμούς: Κτυπήθηκαν οι Εφεδρείες και το Στρατηγείο των Ουκρανών

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/i-rosiki-aeroporia-anasxese-tin-epithesi-stin-melitopoli-me-sfodrous-vomvardismous-ktypithikan-oi-efedreies-kai-to-stratigeio-ton-oukranon/

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι ανεκατέλαβαν το Πγιατιχάτκυ – Σοβαρά τραυματίες Γάλλοι Στρατιώτες

https://warnews247.gr/oi-rosoi-anakatelavan-to-piatikchatki-sovara-travmaties-galloi-stratiotes-megales-oukranikes-apoleies-me-nekrous-aichmalotousvid/

----------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Σε λίγο το Επιχειρησιακό Πεδίο της Καχόφκα θα είναι διαθέσιμο για Επιχειρήσεις: Αποτραβήχθηκαν τα νερά

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/se-ligo-to-epixeirisiako-pedio-tis-kakxofka-tha-einai-diathesimo-gia-epixeiriseis-apotravixtikan-ta-nera-vinteo/

----------------------------------------------------------

Σφυροκόπημα των Ρώσων στη Χερσώνα -Χτύπησαν διασώστες, ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες

 https://www.iefimerida.gr/kosmos/hersona-rosoi-htypisan-diasostes

----------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες στην Κριμαία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683551/ekriksi-se-pagidevmeno-aftokinito-me-treis-travmaties-stin-krimaia

----------------------------------------------------------

Η Μόσχα προειδοποίησε ΗΠΑ και Βρετανία: «Αν βλήματα ΗIMARS και cruise STORM SHADOW κτυπήσουν στην Κριμαία θα σας κτυπήσουμε κι εμείς»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s-soigkou-i-oukrania-sxediazei-na-epitethei-me-systimata-himars-kai-pyraylous-storm-shadow-stin-krimaia/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Δεύτερο μέτωπο στη Λευκορωσία; - Ουκρανοί Στρατιώτες στα σύνορα - Αναπτύσσει τα πυρηνικά η Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683401/deytero-metopo-sti-lefkorosia-polloi-oukranoi-stratiotes-sta-synora-anaptyssei-ta-pyrinika-i-rosia

----------------------------------------------------------

Αποκάλυψη Politico: Με αμερικανικά Πυρομαχικά τα ρωσικά όπλα στο μέτωπο της Ουκρανίας - Η βαλκανική διαδρομή

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683413/apokalypsi-politico-me-amerikanika-pyromaxika-ta-rosika-opla-sto-metopo-tis-oukranias-i-valkaniki-diadromi

----------------------------------------------------------

Γιατί απέτυχε η Αντεπίθεση των Ουκρανών; – Από τις 4 Ιουνίου έχουν χάσει 10.000 Στρατιώτες, 186 Άρματα και 418 Τεθωρακισμένα Οχήματα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683395/giati-apetyxe-i-antepithesi-ton-oukranon-apo-tis-4-iouniou-exoun-xasei-10-000-stratiotes-186-tanks-418-tethorakismena

ΣΧΟΛΙΟ:  Ελαφρώς εκτενής, αλλά, πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωση.

----------------------------------------------------------

S.Ritter: «Αν η Ρωσία νικήσει τον ουκρανικό Στρατό, τη θέση του θα πάρει ο πολωνικός Στρατός»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/s-ritter-an-i-rosia-nikisei-ton-oukraniko-strato-ti-thesi-tou-tha-parei-o-polonikos-stratos/

----------------------------------------------------------

Washington Post: Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως οι Ουκρανοί έχουν χάσει τεράστιο όγκο βασικού εξοπλισμού

https://warnews247.gr/washington-post-oi-amerikanoi-gnorizoun-pos-oi-oukranoi-echoun-chasei-terastio-ogko-vasikou-exoplismou/

----------------------------------------------------------

Ικανοποίηση Ζελένσκυ για την πρόοδο της Αντεπιθέσεως -«Οι Ρώσοι έχουν μόνο απώλειες»

https://www.protothema.gr/world/article/1383759/polemos-stin-oukrania-ikanopoiisi-zelenski-gia-tin-proodo-tis-adepithesis-oi-rosoi-ehoun-mono-apoleies/

----------------------------------------------------------

Στιγμιότυπα από την επαφή Αμερικανών Μισθοφόρων με τις ρωσικές Δυνάμεις 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oukrania-i-stigmi-pou-amerikanoi-misthoforoi-antimetopizoun-tis-rosikes-dynameis-vinteo/

----------------------------------------------------------

Στιγμιότυπα από μάχες στο μέτωπο της Ουκρανίας – Επιθέσεις ρωσικών Αρμάτων, Πυροβολικού και κατάληψη αμυντικών θέσεων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/sfodres-oi-maxes-sto-metopo-tou-ntonmpas-sygkrouseis-me-kathe-meso-vinteo/

----------------------------------------------------------

Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Ουκρανοί υποκρίνονται και δεν θέλουν να πολεμήσουν επικαλούμενοι βλάβες στα LEOPARD

https://warnews247.gr/apistefti-apokalypsi-germanikon-mme-oi-oukranoi-ypokrinontai-fovountai-na-polemisoun-ta-richnoun-sta-leopard-os-dikaiologia/

----------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι ειρωνεύονται την απόδοση των δυτικών Αρμάτων στην Ουκρανία: «Να ενταχθούν τα LEOPARD στα είδη υπό εξαφάνιση»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-trolaroun-ta-dytika-armata-tin-oukrania-na-entaxthoun-ta-leopard-sta-eidi-ypo-eksafanisi/

----------------------------------------------------------

Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν έλλειψη Βλημάτων Πυροβολικού, λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία

https://politisonline.com/kosmos/823449/oi-germanikes-enoples-dynameis-xemenoun-apo-vlimata-pyrovolikou-logo-tis-voitheias-pros-tin-oukrania/

----------------------------------------------------------

Ο Στόλτενμπεργκ ζήτησε να αποκατασταθούν τα ΝΑΤΟϊκά αποθέματα όπλων και Πυρομαχικών που έχουν περιορισθεί σημαντικά

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/203141/o-stoltenmpergk-zitise-na-apokatastathoyn-ta-natoika-apothemata-oplon-kai-pyromaxikon-pou-exoun-adeiasei

----------------------------------------------------------

Για δεύτερη φορά στην Λετονία, καταστράφηκε εξοπλισμός του ΝΑΤΟ που προοριζόταν για την Ουκρανία

https://warnews247.gr/perierges-katastaseis-sti-letonia-gia-defteri-fora-paranaloma-tou-pyros-exoplismos-tou-nato-gia-tin-oukrania-vid/

----------------------------------------------------------

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε drone με εμβέλεια πτήσεως 1.000 χιλιομέτρων

https://www.thestival.gr/eidiseis/diethni/i-oykrania-anakoinose-oti-kataskeyas/

----------------------------------------------------------

Μπλίνκεν: Η Κίνα ανανέωσε την υπόσχεσή της να μην στείλει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία

https://www.circogreco.gr/2023/06/19/blinken-i-kina-ananeose-tin-yposchesi-tis-na-min-steilei-opla-sti-rosia-gia-ton-polemo-tis-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------

Στόλτενμπεργκ: Όχι σε ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

https://www.thestival.gr/eidiseis/diethni/stoltenmpergk-ochi-se-tacheia-entaxi-ti/

----------------------------------------------------------

Πηγές ΕΕ: Μέχρι σήμερα Η Ουκρανία πληροί δύο από τις επτά προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην ΕΕ

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/203143/piges-ee-i-oukrania-pliroi-dyo-apo-tis-epta-proypotheseis-entaksis-stin-ee-mexri-simera

----------------------------------------------------------

ΕΕ: Ενίσχυση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση επειγουσών προκλήσεων

https://www.circogreco.gr/2023/06/20/ee-enischysi-tou-makroprothesmou-proypologismou-gia-tin-antimetopisi-epeigouson-prokliseon/

----------------------------------------------------------

Αχάριστη και «αχόρταγη» η Φον ντερ Λάιεν: Θέλει νέα αύξηση μισθού

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7175650_aharisti-kai-ahortagi-i-fon-nter-laien-thelei-nea-ayxisi-misthoy

----------------------------------------------------------

Η Ρωσία κάνει λόγο για «ύποπτη πυρηνική δραστηριότητα» από την Ουκρανία - «Ίσως ετοιμάζουν βρώμικη βόμβα» λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπίας της Ρωσίας.

https://www.ethnos.gr/World/article/266792/hrosiakaneilogogiaypopthpyrhnikhdrasthriothtaapothnoykraniaisosetoimazoynbromikhbombaleeienasapotoysarxikataskopoys

----------------------------------------------------------

Το Κίεβο κατηγορεί την Βουδαπέστη ότι εμποδίζει την πρόσβαση στην Ουγγαρία σε Ουκρανούς Αιχμαλώτους Πολέμου

https://www.news.gr/kosmos/article/3315946/to-kievo-katigori-tin-voudapesti-oti-empodizi-tin-prosvasi-stin-oungaria-se-oukranous-echmalotous-polemou.html

----------------------------------------------------------

Πώς τα βγάζει πέρα η ρωσική οικονομία με τις κυρώσεις;

https://www.dw.com/el/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/a-65946865

----------------------------------------------------------

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

https://www.newsbreak.gr/kosmos/479202/polemos-stin-oykrania-poios-koroideyei-poion/

----------------------------------------------------------

Πόσο θα κοστίσει η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας: Το Κίεβο «στοχεύει» σε μια αρχική δόση

https://www.huffingtonpost.gr/entry/poso-tha-kostisei-e-anoikodomese-tes-oekranias-to-kievo-stocheeei-mia-archike-dose_gr_649043d5e4b027d92f94d3f1

----------------------------------------------------------

Ποιες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες δεσμεύονται να προσλάβουν 250.000 Ουκρανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη

https://www.businessnews.gr/kosmos/item/266296-poies-megales-polyethnikes-desmeyontai-na-proslavoun-250-000-prosfyges-stin-evropi