ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η αποχώρηση του «μάγκα»

Η αποχώρηση του «μάγκα» 



Για την απόκτησή του πριν από δύο χρόνια χρειάστηκαν δύο ταξίδια στη Βραζιλία και πάμπολλες ώρες διαπραγματεύσεων με τη Φλουμινένσε προκειμένου να δώσει την «ελευθέρας» του, μολονότι ο Παναθηναϊκός είχε γνωστοποιήσει πως θα κατέβαλε κανονικά τη ρήτρα του 1,3 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

Κι όμως παρά τα ουκ ολίγα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτησή του και το συμβόλαιό του (500.000 ευρώ οι πάγιες απολαβές του) και την καλή φήμη που τον συνόδευε από τα βραζιλιάνικα γήπεδα, ο Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ ντος Σάντος (περί ου ο λόγος) δεν κατάφερε να δικαιολογήσει ποτέ το όνομά του και τις προσδοκίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ετοιμάζοντας πλέον τις βαλίτσες του για τον επαναπατρισμό του στην Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε.

Οι χθεσινές συζητήσεις του Δημήτρη Γόντικα με τον εκπρόσωπο που έστειλε ο βραζιλιάνικος σύλλογος στην Ελλάδα για να κλείσει τη μεταγραφή είχαν αποτέλεσμα και το μεσημέρι της Τετάρτης επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του στην Γκρέμιο για την επόμενη σεζόν.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Ροντρίγκες Γκάμπριελ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο (ως τις 30 Ιουνίου 2011) στην Γκρέμιο», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη συμφωνία έχει συμπεριληφθεί και οψιόν αγοράς του «Γκάμπι» το καλοκαίρι του 2011 έναντι ενός ποσού κοντά στο μισό εκατ. ευρώ.

Τι γλιτώνουν οι «πράσινοι»

Τα μισά χρήματα του συμβολαίου που είχε για τη φετινή σεζόν συν την Εφορία (θα δώσουν το 50%, ήτοι 250.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός) κι εφόσον ενεργοποιηθεί η οψιόν του την επόμενη χρονιά, άλλο μισό εκατ. ευρώ που είχε λαμβάνειν ο παίκτης για τη σεζόν 2011-12. Διόλου άσχημα για έναν παίκτη που απλά δεν κόλλησε ποτέ με τον Παναθηναϊκό και σίγουρα δεν αποτελεί «απώλεια».

Τι θα έχουμε να θυμόμαστε από τον Γκάμπριελ; Εντός γηπέδου όχι πολλά, μολονότι πρόλαβε να αγωνιστεί σε 52 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (οι 33 την πρώτη σεζόν) σημειώνοντας και 7 γκολ. Ως χάι λάιτ της «πράσινης» καριέρας του θα έχει να θυμάται το νικηφόρο προπέρσινο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (1 Νοεμβρίου 2008), όπου πέτυχε το πρώτο γκολ κι έβγαλε την ασίστ στον Γκούμα, έξι λεπτά πριν από το φινάλε. Διατηρώντας τον Χενκ τεν Κάτε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σε μία περίοδο που ο Ολλανδός ήταν υπό αμφισβήτηση και κατά πολλούς έπαιζε το κεφάλι του σ’ εκείνο το ματς της Νέας Σμύρνης.

Επίσης, ουδείς μπόρεσε ποτέ να καταλάβει ποια ήταν η πραγματική του θέση. Ο Τεν Κάτε τον ξεκίνησε ως δεξιό μπακ, όμως οι αμυντικές του αδυναμίες και τα τεράστια κενά που άφηνε στη θέση του τον οδήγησαν σε αλλαγή πλάνων και στην προώθησή του στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Ούτε κι εκεί, ωστόσο, κατάφερε ποτέ να «λάμψει» με εξαίρεση ίσως το επικό παιχνίδι με την Ιντερ στο Μιλάνο, όπου ο «μάγκας» (όπως τον αποκαλούν στην Παιανία, λόγω του στυλ του και του σουλουπιού του) είχε χαζέψει τον συμπατριώτη του Μάξουελ με μία απίθανη ντρίμπλα στο β’ μέρος.

Θα λείψει από τα αποδυτήρια

Από τα αποδυτήρια πάντως είναι δεδομένο πως θα λείψει και μάλιστα πολύ, αφού λόγω χαρακτήρα ήταν πάντα έξω καρδιά και είχε μόνο συμπάθειες καταφέρνοντας να «κολλήσει» όχι μόνο με τους συμπατριώτες του (αλήθεια, από το βραζιλιάνικο πενταμελές παρεάκι του 2008 θα παραμείνει πλέον μόνο ο Ζιλμπέρτο), αλλά και με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Με τον τελευταίο συνήθιζαν άλλωστε να εμφανίζονται πάντα παρέα στις αποστολές, φορώντας αμφότεροι τεράστια ακουστικά dj. Οσο για την κερκίδα των VIP; Αυτή δεδομένα θα μαραζώσει, καθώς μαζί με τον «Γκάμπι» επιστρέφει στη Βραζιλία και η εκρηκτική Φαμπιάνα (σύζυγός του πλέον εδώ και λίγες εβδομάδες) -από τα μεγαλύτερα μοντέλα της πατρίδας της- «φτωχαίνοντας» κατά πολύ τα επίσημα στα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού.
sentragoal 
www.sportinforming9.blogspot.com