ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (17/6/2018)


Ανδρέας
    Ούτε 10 μέρες δεν μπορώ να φύγω, και αυτοί την έκαναν την προδοσία! Γιατί, μόνο σαν προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η συμφωνία με τους σκοπιανούς, με όνομα που εμπεριέχει το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Σιγά, που δεν θα το έκαναν! Αφού, οι αριστεροί από την ιδεολογία τους και μόνο, είναι συμφορά για την Ελλάδα. Δεν ξέρω κανένα από αυτούς, που να σκέφτεται ελληνικά. Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι κωμικοτραγικές …διαπραγματεύσεις, ήταν κάτι παραπάνω από φανερό. Τι συλλαλητήρια και πράσινα άλογα λέμε τώρα.. Το είχαν αποφασίσει, και από την χαρά τους δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Πιό πολύ το χάρηκαν, από τους ίδιους τους σκοπιανούς. Όσο για μένα, εάν έχει σημασία, προτιμώ να μου κοπεί η γλώσσα, παρά να τους αποκαλέσω … Βορειομακεδόνες. Αν και έχω την αίσθηση, πως το θέμα δεν τελείωσε ακόμα.
-----------------------------------------------------------
   Τίποτα λιγώτερο δεν θα περίμενα από το Δοξάτο Δράμας. Εκεί που έζησαν όσο πουθενά αλλού τον πόνο, την σφαγή, το μένος των βορείων «φίλων» μας που τώρα βλέπουν τα όνειρά τους για Αιγαίο να μπαίνουν σιγά – σιγά στην γραμμή.
-----------------------------------------------------------
    Σκέφτηκα και εγώ να γράψω ένα άρθρο για το θέμα της επονείδιστης συμφωνίας για το «σκοπιανό». Το ξεκίνησα, όμως δεν μπόρεσα να το συνεχίσω, γιατί η οργή και η συγκίνηση  ήταν τόσο μεγάλες που λέξεις ερχόταν στο μυαλό και έφευγαν την ίδια στιγμή… Άλλωστε, δεν θα προσέφερα τίποτα καινούριο σε όσα έχουν γραφεί.  Έτσι, προτίμησα να ασχοληθώ με άλλο θέμα, πολύ μικρότερης σημασίας, το οποίο θα διαβάσετε….
-----------------------------------------------------------
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται εκεί στην βουλή υποτίθεται των ελλήνων… Θέλουν την δίωξη του Μπαρμπαρούση για «εσχάτη προδοσία». Προφανώς, δεν ξέρουν τι θα πεί «εσχάτη προδοσία». Όπως το λένε και οι λέξεις, είναι η προδοσία μεγαλύτερη από την οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει. Όπως θα πρέπει να διωχθούν όλοι όσοι ψηφίσουν την έγκριση της «συμφωνίας» με τους σκοπιανούς. Γιατί, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ο Μπαρμπαρούσης, το πολύ – πολύ να διωχθεί για «πρόκληση προς στάση» με τα όσα είπε. Τα υπόλοιπα, είναι… να ‘χαμε να λέγαμε!
-----------------------------------------------------------
    Μετά από πολύ σκέψη, κατάλαβα γιατί η Ιστορία σε όλες της τις απεικονίσεις φαίνεται να γράφεται σε πάπυρο με κονδυλοφόρο. Φανταστείτε το τι θα γινόταν, εάν αντί για κονδυλοφόρο κρατούσε τίποτα άλλο, σπαθί π.χ. Όπως θα έπρεπε δηλαδή… Όμως, το σπαθί το έδωσαν στη Δικαιοσύνη, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Και το άσχημο είναι, πως η Ιστορία γράφεται αφού όλοι οι «πρωταγωνιστές» έχουν αποδημήσει εις Κύριον! Πάντως, αφού το σπαθί το πήρε η Δικαιοσύνη, άσχετα εάν κόβει μόνο από μια μερια, η Ιστορία θα μπορούσε να απεικονίζεται με τσεκούρι ή κάτι παρόμοιο. Έ, ρε, λάθη που γίνονται…..
-----------------------------------------------------------
    Και βγαίνει και κάποιος … Γουρσουζίδης στη βουλή, και μιλάει… ΣΚΟΠΙΑΝΑ! Στέλνει, λέει, «μήνυμα φιλίας» στους…. Βορειομακεδόνες! Και ο ίδιος, είναι… Νοτιομακεδόνας!!!!! Να τον χαίρεστε, εκεί στην Βέροια!
-----------------------------------------------------------
    Καταλαβαίνετε τι βρήκα όταν γύρισα και άνοιξα τα ε-μαιηλ μου. Χαμός! Πολλά από αυτά, περιείχαν θέματα άξια για δημοσίευση, πλήν όμως τόσο ο πολύ μεγάλος αριθμός τους, όσο και η επικαιρότητά τους που έληξε σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μου έδιναν και πολλά περιθώρια. Ας με συγχωρήσουν κάποιοι φίλοι που δεν δημοσιεύω όσα μου έστειλαν, όμως δεν ήταν δυνατόν! Ελπίζω να συνεχίσουν να μου στέλνουν!