ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Γιατί αυτός ο επίγειος παράδεισος έχει ξεμείνει από τουρίστες



    Το νησιωτικό κράτος Τουβαλού, στον κεντρικό Ειρηνικό, αποτελεί αναμφίβολα έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό.
    Το Τουβαλού, βρίσκεται
1050 χλμ βόρεια των Νησιών Φίτζι και είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου. Αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τετρ.χλμ.
    Το βράδυ, προσφέρει την πιο εντυπωσιακή θέα έναστρου ουρανού, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συναντήσετε πολλούς που βγάζουν τα στρώματά τους προκειμένου να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια.
    Παρά το γεγονός ότι τα γειτονικά νησιά σφύζουν από ορδές τουριστών, το Τουβαλού μάλλον έχει ξεμείνει από επισκέπτες. Στην πραγματικότητα, είχε μια αρνητική πρωτιά το
2016 ως τη χώρα με τους λιγότερους επισκέπτες στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO). Για την ακρίβεια, το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα δέχτηκε το προηγούμενο έτος μόλις 2.000 άτομα από 1.000 το 2014.
    Το
2007 η κυβέρνηση των νησιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και επεσήμανε τον κίνδυνο να βυθιστούν τα νησιά στη θάλασσα εξαιτίας αυτών των αλλαγών. Για το λόγο αυτό, πολλοί ντόπιοι έχουν μετακινηθεί σε άλλα κράτη του Ειρηνικού, με το φόβο ότι θα χάσουν τα σπίτια τους όταν η στάθμη των νερών ανέβει επικίνδυνα.
    Οπότε, πριν τα νησιά βυθιστούν αξίζει μια επίσκεψη σε αυτή την απομονωμένη εξωτική γωνιά - η μετακίνηση γίνεται κυρίως μέσω της
Air fiji.