ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη (26-27/8)



    Όλα τα έχει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού στην πόλη. Ανέβα στις ταράτσες για σινεμά, πήγαινε δυτικά για σπουδαία φεστιβάλ και μουσικές, παρακολούθησε μεγάλες παραστάσεις και ζήσε την ζωή εκεί έξω έντονα, τώρα που σιγά σιγά επιστρέψαμε όλοι στις βάσεις μας.
Σάββατο και Κυριακή στις ταράτσες της Θεσσαλονίκης με το 4ο Τaratsa IFF
    O τέταρτος στη σειρά Αύγουστος όπου οι ταράτσες της Θεσσαλονίκης γεµίζουν εικόνες και σινεφίλ, έφτασε. Πιστό στο ραντεβού του και το όραµά του, το φετινό Taratsa International Film Festival έρχεται ανανεωµένο και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως και 27 Αυγούστου 2017. Με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης και 6 από τις πλέον ιδανικές ταράτσες του, θα προσφέρει και φέτος 5 βραδιές κινηµατογραφικής πανδαισίας. Οι 70 ταινίες από 27 χώρες του Διεθνούς Διαγωνιστικού -για πρώτη φορά µε ελληνικούς υπότιτλους στο σύνολό τους- αλλά και οι επιλογές των Παράλληλων Προβολών συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραµµα για όλους εσάς.
*4o Taratsa IFF, 23-27 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη. Δείτε όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ
Την Παρασκευή και το Σάββατο στο 20o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στην Σίνδο
    Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών συμπληρώνει 20 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης και της Ευρώπης και μας υποδέχεται με επετειακό και εορταστικό χαρακτήρα. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου 2017, στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα να ακολουθεί. Στις 26 Αυγούστου δε, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.
*23-26/8/2017, Σίνδος Θεσσαλονίκης, Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
Το Σάββατο Μελωδιστές και Κουμπανία “Πέτρος & Πέτρος” στην Μονή Λαζαριστών
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί στην Ανοιχτή Σκηνή του, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το αγαπημένο συγκρότημα των «Μελωδιστών». Φέτος, οι «Μελωδιστές» συμπράττουν με το 5μελες μουσικό συγκρότημα «Koumpania» από τη Γερμανία. Το συγκρότημα αυτό ίδρυσε ο Peter Korff, δάσκαλος του Πέτρου Μαυρόπουλου, και μαζί με τους «Μελωδιστές» θα παρουσιάσουν διαχρονικά ελληνικά και διεθνή τραγούδια. Στη συναυλία θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζηδάκι, Leonard Cohen, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
*Σάββατο 26 Αυγούστου. Ώρα Έναρξης: 21:00. Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη). Είσοδος ελεύθερη.
Το Σάββατο η γιορτή του σταφυλιού και του τρύγου στο Νέο Ρύσιο
    Τριάντα τέσσερα χρόνια παράδοσης. Η γιορτή σταφυλιού στο Νέο Ρύσιο ξεκίνησε το 1983, σαν μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του. Σήμερα πλαισιώνεται από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: Συναυλίες, εκθέσεις, παραδοσιακά χορευτικά σύνολα. Στην φετινή εκδήλωση ο Λαογραφικός Σύλλογος “Η Αρετσού” θα παρουσιάσει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με χορούς και τραγούδια. Στην γιορτή θα υπάρχει έκθεση ποικιλιών σταφυλιού, γευσιγνωσία οίνου, έκθεση κρασιού και τσίπουρου. Και πολλά κεράσματα.
*Σάββατο 26 Αυγούστου, στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ρυσίου. Είσοδος ελεύθερη – Ώρα έναρξης 20.30.
Την Κυριακή στο σύγχρονο παραμύθι που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, στο «Όνειρο της Πέππα»
    Η Πέππα το Γουρουνάκι, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, ο Τζορτζ, η Μαντάμ Γαζέλα, ο Ντάνι Σκυλάκης, ο Πέντρο Πόνυ, η Σούζυ Προβατίνα και η Ρεβέκκα Κουνέλη σας περιμένουν να ζήσετε μαζί τους το « Όνειρο της Πέππα». Μέσα από ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα προβληματιστούν και… θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους! Με κοστούμια σε σουρεαλιστική κλίμακα, εντυπωσιακούς φωτισμούς και σκηνικά, διαδραστικό παιχνίδι και μουσική επένδυση ειδικά ενορχηστρωμένη για τις ανάγκες της, η παράσταση μυεί τα παιδιά στην μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου. Ένα υπερθέαμα που θα κάνει κάθε παιδί να αγαπήσει το θέατρο και τον κόσμο του από την πρώτη στιγμή και να μείνει χαραγμένη στην μνήμη του.
*Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 20.30, στην Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη). Τιμές εισιτηρίων: 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο).
Την Κυριακή πρεμιέρα για την Βαλκανική Πλατεία 2017
    Ο θεσμός της «Βαλκανικής Πλατείας» του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα μας συντροφεύσει για μια ακόμα χρονιά, από τέλη Αυγούστου έως αρχές του Σεπτέμβρη, με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα. Ο προάγγελος των εκδηλώσεων θα γίνει στις 27 Αυγούστου, στην Πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη. Ακολουθεί η τελετή έναρξης στα Συμμαχικά Κοιμητήρια με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή (28/8), και οι εκδηλώσεις στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με τους Marko Markovic and the Brass Band και την Κοζανίτικη Φανφάρα (29/8), τους Cumbuş Cemaat και Thrax Punks (30/8), τον Ylli Baka (31/8), τη Νατάσσα Μποφίλιου (1/9), τον Γιώργο Μαργαρίτη (2/9) και τελετή λήξης με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών (3/9).
*27/8-3/9/2017, Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Δείτε όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα ΕΔΩ
Την Κυριακή στις “Βάκχες” του Ευριπίδη 
    Μια παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου στα Μερκούρεια 2017. Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες – νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες – σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη αλλά και αγνά του ένστικτα.
    Η μοναδική σωζόμενη τραγωδία στην οποία ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης-συγγραφέας, σε μια εκδοχή που θα εξερευνήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού. Μια εκδοχή για οκτώ αφηγητές που – με την ένταξη των χορικών στη βασική πλοκή – θα παρακολουθήσει τη διαδικασία τής σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μεικτού χορού, την αντίσταση αλλά και τη λαχταρά οκτώ ατόμων να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε βάκχες. Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της όποιας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα ενώπιος – ενωπίω υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα.
*Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών – Νεάπολης “Μάνος Κατράκης”. Τιμή εισιτηρίων: 10€ και 5€ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων.