ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Tο «Τρένο του Ρουφ» -Στα 10 καλύτερα εστιατόρια σε σταθμούς τρένων



    To «Τρένο στο Ρουφ» συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.
    Ο ρομαντισμός των τρένων συναντά τη διασκέδαση και το καλό φαγητό. Ο Guardian έψαξε και βρήκε τους δέκα καλύτερος σιδηροδρομικούς σταθμούς που λειτουργούν και ως εστιατόρια, με το σταθμό του Ρουφ να κερδίζει μια θέση στη λίστα.

1. Το Τρένο στο Ρουφ, Αθήνα
Στον σταθμό του Ρουφ, πάνω στην Λ.Κωνσταντινούπολεως υπάρχει ένας πανέμορφος χώρος, τον οποίο ο Guardian συγκαταλέγει στους 10 καλύτερους της Ευρώπης. Με τη διακόσμηση να παραπέμπει σε εσωτερικό τρένου ενώ υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για να απολαύσει κάποιος το ποτό του στο μπαρ.

2.Κεντρικός Σταθμός του Αμστερνταμ
Δημιουργήθηκε το 1880 και από τότε έχει δεχθεί αρκετές ανακατασκευές έχοντας διατηρήσει πάντως το ύφος του. Ο κεντρικός σταθμός του Αμστερνταμ, προσφέρει καλό φαγητό και μπύρα με το κόστος ανά άτομο να μην ξεπερνά τα 30 ευρώ.

3.Le Train Bleu, Παρίσι
Ισως το καλύτερο της κατηγορίας του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το προτίμησαν προσωπικότητες όπως η Κοκό Σανέλ και η Μπριζίτ Μπαρντό από το 1901 οπότε και άνοιξε τις πόρτες του από τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Εμίλ Λουμπέ. Σερβίρει αποκλειστικά γαλλική κουζίνα.

4.Crystal, Ελβετία
Σε ύψος 3,454 μέτρων, αποτελεί ίσως το πιο ακριβό εστιατόριο της κατηγορίας. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Jungfraujoch βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο της Ευρώπης και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το εστιατόριο. Το πανάκριβο μενού θα ανταμείψει τους επισκέπτες με τη θέα που κόβει την ανάσα.

5.Midi station Brasserie, Βρυξέλλες
Σε ύφος μοντέρνου μπαρόκ, διακοσμημένο από τον Αντουάν Πίντο, ο σταθμός των Βρυξελλών παίρνει ξεχωριστή θέση. Στο μενού του ξεχωρίζει ο σολομός ενώ διαθέτει ειδική αίθουσα για καπνιστές.

6.Järnvägsrestaurangen, Στοκχόλμη
Το προτιμούν οι Σουηδοί ακόμη και όταν δεν έχουν κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι. Ανοιξε τις πόρτες του το 1932 και δέχθηκε ελάχιστες αλλαγές έκτοτε. Το μενού αλλάζει καθημερινά και κάθε πιάτο του δεν ξεπερνά τα 7,5 ευρώ.

7.Zanett Eis, Βερολίνο
Εγινε σημείο αναφοράς κυρίως λόγω του εξαιρετικού παγωτού που προσφέρει ενώ τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει και με το frozen yoghurt. Δεν λείπουν φυσικά τα γλυκά με τις τάρτες και τα cheesecakes να αποτελούν αγαπημένες επιλογές των επισκεπτών του.

8.Orient Express, Κωνσταντινούπολη
Από τα πιο διάσημα σημεία παγκοσμίως. Ανοιξε τις πόρτες του το 1890 αλλά οι περισσότεροι το συγκρατούν στη μνήμη τους λόγω μιας δολοφονίας στις αρχές της 4ης δεκαετίας του 1900. Οι πολλές φωτογραφίες της Αγκάθα Κρίστι στους τοίχους, δημιουργούν έντονο μυστήριο ενώ για τους επισκέπτες του υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν περιήγηση στο μουσείο του Orient Express.

9.La Estacion, Σαν Πάμπλο Ισπανία-Λουξεμβούργο
Οι λογικές τιμές του και το ήρεμο περιβάλλον το μετατρέπουν σε ένα εστιατόριο που δεν παραπέμπει σε σιδηροδρομικό σταθμό. Στο Σαν Πάμπλο της Ισπανίας, οι επισκέπτες προτιμούν τα πιάτα με τα μανιτάρια και τις κροκέτες με τυρί ή σπανάκι.

10. VyTA, Stazione Termini, Ρώμη
Η αλυσίδα VyTA εδρεύει εκτός από τη Ρώμη στο Μιλάνο, στο Τορίνο, στη Νάπολη όμως το εστιατόριο της ιταλικής πρωτεύουσας είναι αυτό που ξεχωρίζει. Προσφέρει πίτσα, σαλάτες, πανίνι, κρουασάν και καλό κρασί. Το σημείο κλειδί;Παίρνετε δωρεάν το δεύτερο κομμάτι που επιλέξετε με την πίτσα να κοστίζει 3 ευρώ και τα πανίνι μόλις 4.20.