ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

O OEK ζητάει από ηλικιωμένη 130.000 ευρώ για σπίτι που της δώρισε



    Μια δωρεά του ΟΕΚ σε μια 79χρονη γιαγιά με τρία ανήλικα ορφανά παιδιά, έγινε δυσεπίλυτο πρόβλημα για την ίδια, μιας και της ζητούν να καταβάλει το ποσό των 130.000 ευρώ.
    Η ιστορία ξεκινά στις 5 Αυγούστου 2007, όταν ο Γιάννης και η Δήμητρα Καλμαντή άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ τα τρία παιδιά τους, ο 5χρονος τότε Δημήτρης και οι δύο αδερφές του, Μαρία και Νικολέτα, που εκείνη την εποχή ήταν 6 και 11 ετών αντίστοιχα, γλίτωσαν από θαύμα.
    Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια, και η μητέρα του 39χρονου ηλεκτρολόγου, η Δήμητρα Καλμαντή, ανέλαβε μέσα από άπειρες δυσκολίες να μεγαλώσει τα τρία εγγόνια της.
    Η ιστορία των τριών παιδιών είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η γιαγιά τους βρισκόταν τότε στο ενοίκιο και με την πενιχρή σύνταξή της αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην ανατροφή των εγγονιών της. Το πρόβλημα της στέγης λύθηκε στις αρχές του 2008, όταν και παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ένα διαμέρισμα 93 τ.μ. στη Νέα Ιωνία του Βόλου, το οποίο παραδόθηκε στην οικογένεια Καλμαντή σε ειδική εκδήλωση από τα στελέχη του ΟΕΚ.