ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη



Είπαμε, ‘’τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα’
Εκτός και εάν είναι μαζί και η γλάστρα….
ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ λέει ότι έφαγε. Την ‘’κεφαλιά’’, ευτυχώς, την ξέχασε
Την στιγμή της ‘’επαφής, γίνεται MERGE και ο Ηλίας και η Λιάνα γίνονται ΗΛΙΛΙΑΝΑ
    Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
    Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.
    Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".
    Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».
    "Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω. Ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι του να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές" ήταν η περιγραφή της βουλευτή του ΚΚΕ Λίανας Κανέλλη για τα όσα έλαβαν χώρα στο στούντιο του Αnt1 όπου δέχθηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.
Κικίλιας: Αισθάνομαι ντροπή
    «Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
    Πώς αντέδρασε η Ρένα Δούρου στην αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη
    Την δική της αντίδραση για την δικαστική απόφαση με την οποία απηλλάγη ο Ηλίας Κασιδιάρης, για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλη, είχε η Ρένα Δούρου.
    Υπενθυμίζεται, ότι η περιφερειάρχης Αττικής, ήταν παρούσα στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε αρχικώς εναντίον της, εκτοξεύοντας ένα ποτήρι νερό και εν συνεχεία χαστούκισε την Λιάνα Κανέλη.
    «Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ» τόνισε η κυρία Δούρου.
    «Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία» πρόσθεσε και κατέληξε: «Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις».
Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση Κασιδιάρη: Ζωή σε λόγου μας
    Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη. Η βουλευτής τα έβαλε και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε «προκλητική» την απόφαση.
    Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως ναι μεν η κατηγορία εξέπεσε αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι αθώος.
    «Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο», σχολίασε.
    «Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει», συμπλήρωσε.
    Από τα πυρά της Λιάνας Κανέλη δεν ξέφυγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την απόφασή της να μην γίνονται δεκτές οι ψηφίσεις νόμων χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ.
«Ζωή σε λόγου μας», είπε χαρακτηριστικά.
ΚΚΕ: Προκλητική απόφαση
    «Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση» σχολίασε το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου.
    Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, η αθώωση Κασιδιάρη «συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής». 
    Υπογραμμίζει τέλος πως «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».