ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΚΑΙ ΠΑΛΙ «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!



Δρ Ιωάννης Παρίσης
    Κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας στις Βρυξέλες, ο Γκρούεφκι πήρε για μια ακόμη φορά την ίδια απάντηση: «Ότι είπαμε στο Βουκουρέστι το 2008».
    Τελικά η στάση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το 2008, που απέτρεψε τη λήψη απόφασης αντίθετης προς τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, δεν είχε μόνο την αξία της για εκείνη τη στιγμή, αλλά συνιστά προηγούμενο για κάθε Έλληνα ηγέτη στο μέλλον που θα πρέπει να αποφασίσει για το θέμα αυτό.
    Αποτέλεσε επίσης έκτοτε την θέση του ΝΑΤΟ, την οποία επαναλαμβάνουν συνεχώς οι επίσημοι του ΝΑΤΟ προς τον Γκούεφσκι, ενώ περιλήφθηκε και στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στις 3-4 Σεπ 2014 στην Ουαλία:
    «Η Συμμαχία πήρε μια απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Η απόφαση ήταν ότι είμαστε έτοιμοι να απευθύνουμε πρόσκληση για ενταξιακές συνομιλίες μόλις βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Η απόφαση αυτή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 ελήφθη από όλους τους συμμάχους, συνεπώς δεν πρόκειται για μόνο ένα σύμμαχο, αλλά για όλους τους συμμάχους που έλαβαν την απόφαση αυτή. Υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή…».
    Είπε όμως κι άλλα χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. Ότι ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση της χώρας του, την πολιτική ανωμαλία, τον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, την εμπιστοσύνη στη λειτουργία του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Με άλλα λόγια του είπε ότι δεν έχετε δημοκρατία.