ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οι Τούρκοι απογειώθηκαν από τη κατεχόμενη Κύπρο για προκλήσεις στο Αιγαίο! Νέα “κόλπα”



Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Πρόκληση Τούρκων με την χρήση του αεροδρομίου της   Τύμπου, που βρίσκεται στα κατεχόμενα! Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο για να εκτελέσουν υποτίθεται νατοϊκή αποστολή! Το θέμα έχει καταγγελθεί από την Αθήνα στο NATO, που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση.
    Πριν μερικές ημέρες ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN 235, απ΄ αυτά που σχεδόν κάθε μέρα “γράφουν” δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο, απογειώθηκε από την τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν. Η πτήση του θα είχε “νατοϊκό καπέλο”, αφού επρόκειτο για περιπολία που είχε να κάνει με τις προσφυγικές ροές και το λαθρεμπόριο. Δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι αξιοποιούν αυτές τις πτήσεις για να παρακολουθούν ότι τους ενδιαφέρει στα ελληνικά νησιά και γι΄ αυτό κάνουν και τόσες πολλές παραβιάσεις σε κάθε πτήση τους.
    Το CN-235 όμως σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της τουρκικής προκλητικότητας, πριν ξεκινήσει τη περιπολία του, προσγειώθηκε στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου! Εκεί παρέμεινε για κάποια ώρα και από εκεί απογειώθηκε για να αρχίσει την νατοϊκή αποστολή του.
    Η τουρκική παρασπονδία έγινε άμεσα αντιληπτή από τις κυπριακές και ελληνικές αρχές. Το ΝΑΤΟ έχει ενημερωθεί και αναμένεται βέβαια απλά να καταγράψει την ελληνική καταγγελία.
    Το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου βρίσκεται κοντά στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου. Κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, για τις τότε στρατιωτικές τους ανάγκες.
    Μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή του, το αεροδρόμιο επισκευάστηκε από τους Τούρκους και λειτούργησε από το 1975, συνδέοντας αεροπορικώς τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου με την Τουρκία. Το καλοκαίρι του 1976 ο ένας από τους δύο διαύλους επεκτάθηκε, ώστε να δέχεται μεγάλα αεροπλάνα. Αρχικά οι Τούρκοι έκτισαν πρόχειρες εγκαταστάσεις, αλλά μέχρι το Σεπτέμβρη του 1977 λειτούργησαν καινούρια κτίρια.
    Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράνομα, με τακτικές πτήσεις από και προς τα Άδανα, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
    Οι Τούρκοι ονόμασαν το αεροδρόμιο αυτό Ercan, που μπορεί να μεταφραστεί ως «γενναίο πρόσωπο».