ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ηχηρό μήνυμα από τον Α/ΓΕΝ στην Τουρκία: Στο Αιγαίο είμαστε πάντα έτοιμοι να νικήσουμε!



    Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ο αρχηγός του Ναυτικού στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα πως αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα κάνει αυτό ξέρει και για το οποίο έχει εκπαιδευτεί!
    «
Έχουμε τη βούληση, τα μέσα, τη γνώση και την ετοιμότητα, αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευθεί μία ζωή, θα νικήσουμε», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη» στην ΕΡΤ1.
    Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «
τα παιδιά του είναι και παιδιά μας, καθώς και ότι και το τελευταίο ευρώ που δίνει από το υστέρημα του για την άμυνα της χώρας δεν πάει χαμένο».
    Η κύρια αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού είναι η αποτροπή εχθρικής ενέργειας, η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, η αντιμετώπιση απειλών όπως της τρομοκρατίας, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα για να «
αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις», όπως είπε.
    Επίσης, αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και στο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της που αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
    Ο αρχηγός ΓΕΝ, απευθυνόμενος προς τα στελέχη, δήλωσε ότι και μόνο που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό τούς γεμίζει υπερηφάνεια. «
Είμαστε συνεχιστές των Σαλαμινομάχων, των ναυμάχων του '12-13 και του '40. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του και αυτό μας φορτώνει με ευθύνη για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.