ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !



Το πρόβλημα που δημιουργεί το κέντρο υγείας που επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη
    Το Κέντρο Υγείας Εύοσμου επισκέφτηκε   ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, για να ανακοινώσει την δημιουργία νέων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Από την Τρίτη 2 Μαϊού, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο εφημερεύει 24 ώρες, ωστόσο αυτό προκαλεί προβλήματα υποστελέχωσης σε άλλα Κέντρα Υγείας.
     Οδός Πατρών, Τεγόπουλου Χρήστου, Περικλέους και Ψαρών. Σε αυτό το τετράγωνο που διαμορφώνουν οι συγκεκριμένες οδοί, βρίσκεται στη μέση, το Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Εκεί βρέθηκε, λίγο μετά τις 10:30, ο Αλέξης Τσίπρας για να περιηγηθεί στους χώρους του κέντρου υγείας, που λειτουργούσε κανονικά και υπήρχαν ασθενείς μέσα.
    «Το ζήσαμε και αυτό» ακούστηκε από μια νέα γυναίκα που περίμενε στις καρέκλες του κέντρου υγείας, να τελειώσει ο πανικός που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ και ύστερα να εξυπηρετηθεί. «Συγνώμη» φώναξε μια νοσοκόμα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ «πρέπει να περάσω, να δώσω μια επείγον ακτινογραφία στον γιατρό». Με αυτές τις λέξεις των δυο γυναικών, προσπαθούμε να σας δώσουμε το κλίμα που επικρατούσε στον χώρο την ώρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ο οποίος ήθελε να περιηγηθεί και σε άλλα τμήματα του κέντρου υγείας, αλλά το απέφυγε λόγω του «πανικού» που τον ακολουθούσε. 
    Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, θα εφημερεύει πλέον 24 ώρες, ώστε να εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Εδώ δεν είναι νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο θα πάμε για αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα σοβαρό, που ενδεχομένως θα χρειαστεί βραχέα και μακρά νοσηλεία. Εδώ θα έρθουμε για να αντιμετωπίσουμε το έκτακτο περιστατικό άμεσα και αποτελεσματικά, για να κάνουμε μια εξέταση αίματος, για οδοντιατρικές και παθολογικές εξετάσεις, είδα ότι έχει ένα εξαιρετικό μαστογράφο και ακτινολογικό, εδώ θα έρθουμε για αντιμετωπίσουμε και ένα υψηλό πυρετό! Για όλα αυτά πηγαίναμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και τα μεγάλα νοσοκομεία αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, που παρόμοιά του θα υπάρχουν 239 σε όλη την χώρα, 25 αυτών στη Θεσσαλονίκη. 
    Όμως, μέχρι στιγμής, από τότε που το λειτουργεί επί 24 ώρες το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, μεταφέρεται σε αυτό υγειονομικό προσωπικό από άλλες μονάδες της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε μονάδες υγείας. «Ξεκίνησα εδώ από τη Δευτέρα, κανονικά δουλεύω σε άλλο κέντρο υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά παίρνουν τεχνολόγους, νοσοκόμους, χειριστές και γιατρούς από άλλες  μονάδες, ώστε να μπορεί αυτό του Ευόσμου να λειτουργεί 24 ώρες» δηλώνει στο Seleo μια νοσοκόμα, που δεν θέλησε να δημοσιευθούν τα στοιχεία της. «Υπάρχουν ελλείψεις και εδώ. Υπάρχουν μηχανήματα εδώ, που είναι διαφορετικά από αυτά που είχαμε εμείς και τώρα μαθαίνουμε να τα λειτουργούμε» λέει η νοσοκόμα. Ρωτώντας τι γίνεται στις υπόλοιπες μονάδες, από τις οποίες υγειονομικό προσωπικό μεταφέρει τις βάρδιες του στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, άφησε να εννοηθεί, πως υπάρχουν κενά και δημιουργήται υποστελέχωση.
    Αυτό το θέμα, ανάδειξε στο Seleo τον Απρίλιο, αναγράφοντας προβλήματα και ελλείψεις σε κέντρα υγείας της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ είχε σημειωθεί, πως η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο με σκοπό την κάλυψη των πρωτοβάθμιων αναγκών υγείας  στη δυτική  πλευρά της πόλης,  οδηγεί στην αποδυνάμωση άλλων κέντρων υγείας.
    Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον υγειονομικό προσωπικό για τα νέα κέντρα υγείας, που θα αριθμεί περίπου στα 3.000 άτομα.