ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

24 Μαρ.’17. Γ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγ Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης



Γράφει ο : Ταξίαρχος  ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
    Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης και στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε στις 24 Μαρ.17 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο χ. ΕΧΙΝΟΣ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2017». Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων, ιερουργούντος του  Πρωτοσύγκελου Πατρός Σοφρωνίου .
    Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά, καθώς προσήλθαν, πάνω από 120 άτομα, με δύο (2) μισθωμένα λεωφορεία από τους ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους Εβριτών και Σαρακατσάνων, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν ο Επίτιμος Διοικητής του Δ’Σ.Στρατού  Αντγος ε.α κ Ιωσήφ Μαυράκης, οι δωρητές του Ναού, κ Αντώνης Γαβρίλης με τη σύζυγό του, που ταξίδευσαν από την Αθήνα, για να εκκλησιαστούν μαζί μας, ο Διοικητής και Αξκοί του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, Στρατιωτικό  Προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος ΕΧΙΝΟΥ και προσωπικό από το ΚΥ Εχίνου .
    Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν οι Πρόεδροι και πολλά μέλη των αναδόχων συλλόγων Εβριτών και Σαρακατσάνων Ξάνθης, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, αρκετά μέλη και φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης
    Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, καθώς όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας αναφέρθηκε στη σημασία των      Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα και τέλος ευχαρίστησε τον Επίτιμο Διοικητή του Δ’Σ. Στρατού, όλους τους αναδόχους Συλλόγους και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά την Οικογένεια των δωρητών για την φροντίδα και αδιάκοπη προσφορά τους στην ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του ναού ( μετά το ξυλόγλυπτο τέμπλο, η ηλεκτρική καμπάνα ,ο φωτιζόμενος  Σταυρός  και ο νυκτερινός φωτισμός της εκκλησίας)
    Μετά τον εκκλησιασμό και για τόνωση της τοπικής μικρο-οικονομίας γεμίσαμε τα καφενεία και τους δρόμους στην Πλατεία του Εχίνου, όπου ανταμώσαμε αρκετούς Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, οι οποίοι μόλις είχαν επιστρέψει από την απογευματινή τους Προσευχή από το παρακείμενο Τζαμί. Εκεί δίπλα –δίπλα πίνοντας καφέ τσάι και αναψυκτικά, ενώ οι ανάδοχοι σύλλογοι προσέφεραν σε όλους τους θαμώνες πίτες και άλλα χειροποίητα εδέσματα, που έφτιαξαν οι κυρίες των συλλόγων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, να ανταλλάξαμε απόψεις και σχόλια για τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν. Φεύγοντας μας ευχήθηκαν καλό Πάσχα.
    Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας στους ανάδοχους Συλλόγους, για τη συνολική τους μέριμνα, όπως και όσους προσήλθαν. Θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη και αξιομνημόνευτη εμπειρία


    Επόμενος εκκλησιασμός είναι στις 9 Απρ.2017, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ, που θα προηγηθεί του Εορτασμού της 76ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών 6-10 Απρ.1941.
    Επίκαιρη πληροφόρηση, με χρόνους αναχώρησης και δηλώσεις συμμετοχής, θα υπάρξει με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στα ΜΜΕ , όπως και από την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr .