ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας από Λονδίνο: Τεράστιο το κόστος διαχείρισης των προσφυγικών ροών.



Το θέμα, δεν είναι να τα ‘’σκατώσεις’’ και μετά να τα καθαρίσεις.
Θο θέμα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ‘’ΣΚΑΤΩΣΕΙΣ’’.
Και η ΕΕ, κατάφερε να τα ‘’σκατώσει’’ για τα καλά.
Εάν από κάθε χώρα που γίνεται πόλεμος, οι μισοί ‘’την κοπανούσαν’’ για τα ξένα, θα ήταν μια απόλυτη μέθοδος για την παγκοσμιοποίηση και την ομογενοποίηση των πληθυσμών. Τουρλουμπούκι, δηλαδή!
    Μηνύματα για τη διαχείριση του προσφυγικού και τον έλεγχο των προσφυγικών ροών έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία.
    Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι  «η Ελλάδα έχει βιώσει από πρώτο χέρι τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης. Παρ όλα αυτά, σε αντίθεση με άλλους, επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση με ανθρωπισμό.» Όπως ανέφερε, «από τον Ιούλιο, έχουμε αντιμετωπίσει ροές περισσότερων από 900.000 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου 500.000 είναι Σύροι. Το κόστος διαχείρισης αυτών των ροών είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που το Λιμενικό έχει σώσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες», είπε.
    Στο σημείο αυτό, ανέφερε με νόημα πως «δεν μπορούμε να σπρώχνουμε τους ανθρώπους από χώρα σε χώρα, σαν η διαχείρισή τους να είναι ευθύνη κάποιου άλλου». «Αναρωτιέμαι, τι θα είχε συμβεί σε εκατομμύρια Σύρων, αν η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, αποφάσιζαν να υψώσουν τείχη. Ή αν ΟΛΗ η Ευρώπη είχε πει: ‘’Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το τι συμβαίνει στη Μεσόγειο δεν είναι δικό μας πρόβλημα’», συνέχισε.
    Επέμεινε λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Μια απάντηση που να εστιάζει στη συνεργασία και την βοήθεια προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία, και σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος εκατομμυρίων προσφύγων».
    Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να εργαστούμε για ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για πολιτική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης που θα τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων και θα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία – μια διευθέτηση που θα δημιουργεί συνθήκες για συμφιλίωση και για επιστροφή των Σύρων στα σπίτια τους.