ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Προς αλλαγή ονόματος αμερικανική εταιρεία λόγω ISIS



EURONEWS
    H αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ISIS Pharmaceuticals σκέφτεται να αλλάξει το όνομά της, λόγω των αρνητικών συνειρμών που προκαλεί η συνωνυμία με τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές.
    Σκέψεις για αλλαγή ονόματος κάνουν οι ιθύνοντες της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας ISIS Pharmaceuticals, λόγω των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλούν στους καταλανωτές οι συνειρμοί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
    Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχτηκε ότι οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και η γενικότερη δράση του Ισλαμικού Κράτους, «επηρεάζουν αρκετά» την εταιρεία, ενώ τη Δευτέρα παρά την άνοδο της Wall Street, η μετοχή της ISIS Pharmaceuticals κατάγραψε πτώση 4%, σύμφωνα με το Euronews.
    Έμπνευση για το όνομα της εταιρείας αποτέλεσε η αιγυπτιακή  θεότητα Ίσιδα, ενώ έναν χρόνο πριν οι διοικούντες της ISIS Pharmaceuticals είχαν διαψεύσει ότι εξετάζεται αλλαγή του ονόματος.
    Πάντως, η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη εταιρεία που επηρεάζεται από τη συνωνυμία με τον ISIS, καθώς η βελγική σοκολατοποιΐα του Ιγκνάσιο Λιμπέερτ είδε στο παρελθόν τις σοκολάτες της να «ξεμένουν» στα ράφια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει το όνομά της σε Libeert.