ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ


*Αμφικτύων
    Δεδομένου ότι το ισχυρότερο όπλο του Ελληνισμού είναι ο Πολιτισμός , ότι με αυτόν έχουμε πολιτιστικά κάνει αθέατη «κατοχή» του κόσμου και ότι το όπλο αυτό δεν απαιτεί χρήμα-παρά μόνον πνεύμα- δεν καταστρέφει αλλά δημιουργεί, δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους λαούς , κατόπιν όλων αυτών μήπως πρέπει αυτό το μοναδικό «πυρηνικό» όπλο ανά χείρας να το χρησιμοποιήσουμε τώρα που η διπλωματία των αμόρφωτων,  διεθνιστών    και δογματικών  απέτυχε αλλά και των   εισοδηματιστών του διεφθαρμένου κατεστημένου που εδώ και δύο αιώνες με την διαπλοκή του με το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο  κατασπατάλησε τον πλούτο της Ελλάδος , τον έδιωξε στο εξωτερικό και άφησε πάμπτωχο τον σκληρά εργαζόμενο Έλληνα πολίτη.  Δεδομένου ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι σοβινιστικός αλλά πανανθρώπινος, φιλειρηνικός , προοδευτικός  και δημοκρατικός , κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει στην προσπάθεια βελτιώσεως του κόσμου διεθνώς και ειδικώς   τους γείτονες μας.
    Και για να μην μακρολογώ επειδή οι μορφωμένοι κατανοούν το θέμα, ότι μόνον με τον Πολιτισμό μπορούμε να ενεργήσουμε τώρα που έχουν σιγήσει τα όπλα,  προτείνω τα εξής αναφορικά με το Σκοπιανό πρόβλημα και όχι μόνον    με αυτό. Τούτο αφορά   όλο τον Βαλκανικό χώρο , την απέναντι Ιωνία , την Κ. Ιταλία και στις Κοινότητες Ομογενών ανά των κόσμο. Να οργανώσουμε Πολιτιστική διείσδυση και ενημέρωση. Τούτο θα βελτιώσει τις  διεθνείς μας σχέσεις αλλά  εμάς  ως άτομα και ως κοινωνία.
    1/ Να οργανωθεί  Γραμματεία  Πολιτισμού   Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη  για την μελέτη και διάδοση  του Αλεξανδρινού Πολιτισμού ανά τον κόσμο και σύνδεση  της με όλα τα  συναφή κέντρα . Υπάρχουν λαμπροί αθόρυβοι μελετητές του που έχουν ήδη κάνει θαύματα γύρω από το θέμα τούτο (   Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου, Μ. Καλόπουλος, Γ. Λεκάκης κ.α)
    2/  Να οργανωθεί Γραμματεία Μελέτης και Διάδοσης του Αρχαίου και Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού   των Αξιών του  και της Ελληνικής Γλώσσας  και σύνδεση του με τα ξένα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά  κέντρα
    3/ Να στελεχωθούν τα ΜΜΕ σε ένα ποσοστό με μορφωμένους  επιστήμονες , φιλολόγους,    και ελληνιστές ώστε να γίνουν φορείς του νέου πνεύματος. Προς τούτο το ΕΡΣ να σταματήσει τα σκουπίδια να μπαίνουν στα σπίτια μας
    4/ Στα σχολεία να διδάσκεται  η αρχαία και νεώτερη Ελληνική Γραμματεία και ιδιαίτερα  η  Ιλιάδα και Οδύσσεια του Ομήρου, προκειμένου να ξεπεράσουμε σαν λαός το διχαστικό  σύνδρομο που μας κατατρώει τα σωθικά.
    5/ Ειδικά με τις σχέσεις μας με τα Σκόπια προκειμένου να αποκρούσουμε τις αλυτρωτικές τους ενέργειες οι οποίες όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά προσεχώς  θα ενταθούν  επιβάλλεται    εκτός από τα  κατασταλτικά  μέτρα αποκρούσεως της προπαγάνδας και των έκνομων ενεργειών  τους  να   οργανώσουμε συντονισμένη  πολιτιστική επίθεση   με βάση τον Μέγα Αλέξανδρο .   το πρόσωπο του οποίου έχουν ηρωοποιήσει   πάνω σε ψεύτικη σλαβική βάση.  Εμείς με την  εκστρατεία ιστορικής αλήθειας θα πρέπει να τους δώσουμε με ιστορικές  και άλλες μαρτυρίες  να αντιληφθούν την αλήθεια.
    6/ Να οργανωθεί έδρα Μακεδονικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  και να  δέχεται φοιτητές   από την  γείτονα
    7/ Να  οργανωθούν :
        α) Σεμινάρια του Ελληνικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στα Σκόπια ,
        β/ Ξεναγήσεις  ειδικά για τους σλαβόφωνους των Σκοπίων στην Πέλλα στο Δίον και στα Ελληνικά Μουσεία .
        γ/   Ειδικές  τηλεοπτικές πολιτιστικές εκπομπές    για τον  κοινό Βαλκανικό μας πολιτισμό (ήθη-έθιμα)  ο οποίος ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει διαποτίσει   τα Βαλκάνια και πέραν αυτών.
    Όμως όσο την εξουσία θα έχει μια αναρχοφασιστική και δογματική ηγεσία που αντιμάχεται το Ελληνικό Πνεύμα και το θεωρεί ανταγωνιστικό στα μαρξιστικά σχέδια της τίποτα δεν μπορεί να σώσει τον Ελληνισμό από τον αφελληνισμό του, εκτός από τον ίδιο τον λαό που πρέπει να επιστρατεύσει όλα τα αντισώματα αντίστασης  στην  αφομοίωση και καταστροφή του, αλλά και στην ανατροπή του ανθελληνικού κατεστημένου.
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών