ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Μπόλικο χρήμα ξεπλυμένο επιμελώς για την ισλαμική Χαμάς μέσω Τουρκίας;



Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Το Ισραήλ δηλώνει πως έχει σχετικά στοιχεία και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ξεκινά έρευνα για την ανακάλυψη της δομής μέσω της οποίας χρηματοδοτείται η παλαιστινιακή οργάνωση.
    Το ισραηλινό υπουργείο επικαλείται τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας που κάνουν ανοικτά λόγο για χρηματοδότηση της Χαμάς μέσω Τουρκίας με τη βοήθεια «ταχυδρόμων». Τα χρήματα διακινούνται από τα κέντρα που διατηρεί η Χαμάς στην Τουρκία προς τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χεβρώνα.
    «Τουλάχιστον 200.000 δολάρια μεταφέρθηκαν πριν το δίκτυο αποκαλυφθεί», αναφέρει ισραηλινή ανακοίνωση η οποία αναφέρει επίσης ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και σύντομα οι υπόλογοι θα λογοδοτήσουν.
    «Το δίκτυο ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 2016 με πρωτοβουλία του Μωχάμετ Μαχέρ Μπαντέρ, ανώτερου στελέχους της Χαμάς στη Χεβρώνα και μέλους του ανωτάτου νομοθετικού της συμβουλίου, ο οποίος και στρατολόγησε ταχυδρόμους-μεταφορείς για τη μεταφορά των χρημάτων.
    »Ο Μουασέμπ Χασλαμόν, στέλεχος επίσης της Χαμάς στη Χεβρώνα, ο οποίος πήγε στην Τουρκία προφασιζόμενος επαγγελματικούς λόγους, είναι μέλος του δικτύου μαζί με το επίσης στέλεχος της Χαμάς Ταχά Ουτμάν», αναφέρουν οι Ισραηλινοί.
    «Ο Χασλαμόν ανέλαβε να μεταφέρει χρήματα από την Τουρκία στην Χεβρώνα», αναφέρουν οι ισραηλινές υπηρεσίες, για να χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητες της Χαμάς στην πόλη αυτή. «Επίσης μετέφερε χρήματα για τρομοκράτες της Χαμάς που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές», συνεχίζουν οι Ισραηλινοί.
    Οι Χασλαμόν και Ουτμάν συναντήθηκαν πολλές φορές στην Τουρκία με τον Χαρούν αλ Ντιν, κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης που δραστηριοποιείται εκεί με τις ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν.
    «Ο αλ Ντιν έδωσε στους δύο δεκάδες χιλιάδες δολάρια και αυτοί αγόρασαν διάφορα και τα έστειλαν στη Χεβρώνα μέσω εταιριών μεταφορών. Τα αγαθά αυτά εκποιήθηκαν στη Χεβρώνα και διατέθηκαν στους αντάρτες της οργάνωσης», καταλήγουν οι Ισραηλινοί.
    Υπάρχει ακόμα σχέδιο, καταγγέλλουν οι Ισραηλινοί, για τη δημιουργία ενός εργοστασίου τσιμέντου από τη Χαμάς που θα λειτουργεί ως προκάλυμμα για το ξέπλυμα του χρήματος που έρχεται στην οργάνωση μέσω Τουρκίας.