ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

«Παρά θίν’ αλός»: Ο πολιτισμός γιορτάζει στην Καλαμαριά



Από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.
http://makthes.gr 
    Δύο χώροι που αποτελούν σημεία αναφοράς αλλά και πεδία διεκδικήσεων για το δήμο Καλαμαριάς -το κυβερνείο και το πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα- καθώς και η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού πλησίον του δημαρχείου θα αποτελέσουν φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων του “Παρά θίν’ αλός”.
    Πρόκειται για τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του δήμου Καλαμαριάς, που συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής.  Το πολιτιστικό ταξίδι, που ξεκίνησε πριν από 27 ολόκληρα χρόνια, συνεχίζεται και φέτος με σειρά μουσικών και εικαστικών δρώμενων. Εμείς μένουμε σε αυτά που μας ενώνουν και πράγματι ο πολιτισμός είναι ένα από τα στοιχεία αυτά, ενώ αποτελεί συγχρόνως και μία ασφαλή διέξοδο στα αδιέξοδα της σημερινής εποχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το “Παρά θίν’ αλός”.
    Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, για πρώτη φορά φέτος ο δήμος Καλαμαριάς συμπράττει τόσο με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όσο και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και με αντίστοιχες ορχήστρες άλλων δήμων, προετοιμάζοντας πολιτιστικά γεγονότα υψηλής αξίας. “
Η πολιτιστική μας πρόταση για τη φετινή χρονιά είναι ένας μουσικός περίπατος και μία εικαστική παρέμβαση, που αξιοποιεί όμορφους χώρους της πόλης μας και αναβαθμίζει τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις μας”, υπογράμμισε ο κ. Μπακογλίδης.
    Η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν φέτος το “
Παρά θίν’ αλός” ανοίγει στις 23 Αυγούστου με μία κοινή συναυλία από τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Εορδαίας και Καλαμαριάς. Εξάλλου και η λήξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.
Πεδίο δράσης Κόδρα
    Στο μεταξύ από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και τη 1 Οκτωβρίου η Καλαμαριά θα φιλοξενήσει το ετήσιο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών “Πεδίο Δράσης Κόδρα”, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι προσανατολισμένο στους νέους δημιουργούς.
    Η εικαστική έκθεση που προετοιμάζεται στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα στεγαστεί στο κτίριο των κοιτώνων του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα. Παράλληλα, φέτος θα επιδιωχθεί και μια αναδρομή στην πορεία του θεσμού ανά τα χρόνια με την ανάδειξη καλλιτεχνικών γεγονότων που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο του “
Πεδίου Δράσης Κόδρα”.
    Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης υπογράμμισε ότι το “
Παρά θίν’ αλός” και το “Πεδίο Δράσης Κόδρα” αποτελούν δύο “βραχίονες πολιτισμού”, που οργανώνονται από το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Καλαμαριάς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
>> Τετάρτη 23 ΑυγούστουΠλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (δημαρχείο)20.00Big Band: Συναυλία – Σύμπραξη Φιλαρμονικών Ορχηστρών των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Εορδαίας και Καλαμαριάς.
>> Πέμπτη 24 Αυγούστου
Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (δημαρχείο) – 21.00 – Μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου από το μουσικό σχήμα “Εν Χορδαίς”.
>> Παρασκευή 25 Αυγούστου
Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (δημαρχείο) – 21.00Last Tango by Zoe: Συναυλία – μουσική παράσταση με τη Ζωή Τηγανούρια και το συγκρότημά της σε σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς.
>> Τρίτη 29 Αυγούστου
Πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα (δασάκι) – 21.00 – Παράσταση από τη μουσική ομάδα “Ηλιοδρόμιο”.
>> Τετάρτη 30 Αυγούστου
Πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα (δασάκι) – 21.00Rom Royale: Μία νέα μπάντα από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μουσικές από τα Βαλκάνια. Special guests Έλσα Μουρατίδου και Νίκος Μαγνήσαλης.
>> Πέμπτη 31 Αυγούστου
Πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα (δασάκι) – 21.00 – Μουσική βραδιά με τον Κώστα Καρμπά.
>> Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Κυβερνείο (παλατάκι)21.00 – “Δεν σε ξέχασα ποτέ”: Μουσικοθεατρική παράσταση του Λέοντα Ναρ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
>> Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Κυβερνείο (παλατάκι) – 21.00 – Μουσική παράσταση με τους “Χαΐνηδες”.
>> Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Κυβερνείο (παλατάκι) – 21.00 – “Συμφωνικό rock”: Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.