ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

“Maska / Mask” σύγγραμα μονογραφιών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς 09-02-2017
    Προς τους
Συντάκτες  & Δημοσιογράφους Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Ρεπορτάζ
    Αγαπητοί/τές μας,
    Σας ενημερώνουμε ό,τι κυκλοφόρησε δίγλωσσο σύγγραμα (πολωνικά & αγγλικά) με μονογραφίες, με   αντικείμενο την μάσκα, οι οποίες προέρχονται απο χώρες τεσσάρων (4) ηπείρων όπως την Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Ν. Αμερική. Το βιβλίο έγραψαν συγγραφείς όπως ερευνητές και καλλιτέχνες  οι οποίοι  με την σειρά ειναι οι εξής:
    Wlodzimierz Szturc, Lucjan Buchalik, Francisco de Santos, Wiesna Mond-Kozlowaska, Suzana Martins, Bozena Sliwczynska, Iman Shafia, Jan Konior, Estera Zeromska, Magda Roussi, Olga Smiechowicz, Gianluca Olcese, Karolina Czerska, Katarzyna Jarkiewicz, Maria Zowislo.
    Ο τίτλος του συγγράμματος των μονογραφιών είναι:
“Maska / Mask”
    Την επιμέλεια του  εν λόγω σύγγραματος είχε η ερευνήτρια Wiesna Mond-Kozlowaska, η οποία συνεργάσθηκε με διεθνή Μουσεία, ερευνητικά Κέντρα καθώς και με την Πολωνική Εταιρεία Ανθρωπολογίας του Χορού. Η  έκδοση χρηματοδότηθηκε απο το Υπουργείο Επιστημών & Ανωτάτης Παιδείας της Πολωνίας και τυπώθηκε από τον εκδοτικό οίκο “Wydawnictwo Slowo/obraz Terytoria” με ISBN 978-83-7453-250-1.
    Μια νέα πολυφωνική πρόταση έχει προκύψει βασισμένη σε σπάνιες, αλλά και συναρπαστικές από άποψη μεθοδολογικής προσέγγισης και καλλιτεχνικής ομορφιάς  μονογραφίες αφιερωμένες στην μάσκα απο συγκεκριμένους πολιτισμούς στον τομέα της παγκόσμιας  ανθρωπολογίας και αισθητικής. Ο ερευνητικός στόχος της συγγράμματος είναι να προσκαλέσει τους αναγνώστες να συμμετάσχουν δημιουργικά στη διαδικασία της αναγνώρισης του φαινομένου της μάσκας των  θεωρητικών του πολιτισμού, καθώς και των ερευνητών & καλλιτεχνών στον εν λόγω τομέα, οι οποίοι με τη χρήση emic=παραδοσιακές  και etic= επιστημονικές   προσεγγίσεις περιγράφουν όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν σημασία και  είναι η βάση  της μάσκας των πιο ισχυρών πολιτισμών της  Αφρικής, Ευρώπης, Ασίας και  Ν. Αμερικής.
    Στην παραπάνω  προσπάθεια, σχετικά με την Ευρώπη με αναφορά στην Ελλάδα, η εικαστική καλλιτέχνις & ερευνήτρια Μάγδα Ρούσση (Β.Α & Μ.Α)  στην μονογραφία της παρουσιάζει το έργο της για το “Προσωπείον / Μάσκα” στην Λυσιστράτη του Αριστοφάνους.
    Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210 413 2019

Μάγδα Ρούσση, (Β.Α & Μ.Α)
Εικαστική Καλλιτέχνις & Ερευνήτρια
Ιδρύτρια & Υπεύθυνη-Εικαστική Ομάδα - “Πανεπιστήμιο Πειραιώς“ (1989-2010)
Ειδικός καλλιτεχνικός Σύμβουλος - Σχολές - Πειραικός Σύνδεσμος (2010-2017)
Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλαδος(1993-2017)
Μέλος Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (2012-2017)